25 Temmuz 2011 09:26

Yoğunlaştırılmış görüşmeler başladı

KIBRIS’ta “Yoğunlaştırılmış Müzakereleri”nin ilk toplantısı KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın yaptığı görüşme süreciyle başladı. Kıbrıs müzakereleri adıyla 21 Ekim’e kadar devam edecek yoğunlaştırılmış görüşme süreci BM Genel Sekreteri Ban Ki-m

Yoğunlaştırılmış görüşmeler başladı
Paylaş

KIBRIS’ta “Yoğunlaştırılmış Müzakereleri”nin ilk toplantısı KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın yaptığı görüşme süreciyle başladı. Kıbrıs müzakereleri adıyla 21 Ekim’e kadar devam edecek yoğunlaştırılmış görüşme süreci BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un katılımıyla 7 Temmuz’da Cenevre’de yapılan üçlü Kıbrıs zirvesinde alınan karar uyarınca başlatıldı.

YÖNETİM VE GÜÇ PAYLAŞIMI

Bu çerçevedeki ilk görüşmeyi yapan liderler, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim’in Lefkoşa ara bölgede bulunan ikametgahında bir araya geldi. Görüşmeye Buttenheim da katılıyor. Tüm özlü konuların görüşüleceği müzakerelerde ilk olarak “Yönetim ve Güç Paylaşımı” başlığının ele alınması bekleniyor. Bugünkü görüşmenin, Rum yönetimi lideri Hristofyas’ın Fransa ziyareti nedeniyle tam gün değil, kısa süreli olması bekleniyor.
Liderler, 19 Temmuz’da yaptıkları son görüşmede, 25 Temmuz ile 21 Ekim arasında haftada iki tam gün görüşme konusunda anlaşmıştı. Bu süre zarfında 19 görüşme yapılarak tüm özlü konular ele alınacak.  Yoğun müzakerelerin ardından BM Genel Sekreteri Ban’ın Ekim ayında yeni bir zirve çağrısı yapacağı belirtildi.  Liderler, dördüncü üçlü görüşmeyi New York’ta yapacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş’tan Başbakana: Doğrudan PKK’ye çağrı yap

SONRAKİ HABER

Gençler Madrid’e ulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...