19 Şubat 2015 09:29

Erkek öğrencilere talimat: Kısa etek giyenleri taciz edin

Antalya’da bir lisenin müdür yardımcısı, okulun 31 sınıf başkanını topladı ve kadın öğrencilerin kısa etek giymesini önlemek için erkek öğrencilerden bir tim kuracağını söyledi. Müdür yardımcısı Filiz G., gerekirse bu timin kız öğrencileri taciz edeceğini de söyledi.

Paylaş

Mehmet ÇINAR
Antalya

Antalya'da Varsak Lisesi'nden geçen hafta Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne atanan müdür yardımcısı Filiz G., 9 Şubat Pazartesi günü okuldaki 31 sınıf başkanıyla toplantı yaptı. Sınıf başkanlarının öğretmenlerine anlattığına göre müdür yardımcısı G., "Bu okulda kızlar mini etek giyiyor, tayt giyiyor, okul kıyafeti giymiyor. Bu tacize açık bir durum. Böyle giyerlerse tacizi hak ediyorlar. Okulda erkek öğrencilerden bir tim kuracağım. Erkekler mini etek giyen kızları önce uyaracak. Eğer devam ederlerse taciz yapılacak. Taciz edilip rahatsız olacaklarından düzgün giyinmeye başlayacaklar" dedi.

TUTANAKLARA DA YANSIDI
Filiz G.'nin sınıf başkanlarıyla yaptığı toplantıdaki sözleri, 10 Şubat günü yapılan Öğretmenler Kurulu toplantısında gündeme geldi. Müdür Yardımcısı Filiz G. ile bir öğretmen arasında söz konusu iddialara ilişkin konuşma, kurulun toplantı tutanakları kaydına da alındı. Müdür yardımcısı Filiz G.'nin kılık kıyafet konusunda herkesin desteğini beklediği ve bu konuda işbirliği içinde olunması gerektiği yönündeki sözlerinin ardından bir öğretmen, sınıf başkanlarıyla yapılan toplantıdaki sözleri sordu.
Öğretmen, sınıf başkanları tarafından kendilerine aktarılan sözlerde yanlış anlaşılma olabileceğini belirterek, Müdür Yardımcısı Filiz G.'ye "Bu toplantıda kısa etek giyen kız öğrencilere yaptığınız uyarı konusunda yanlış anlaşılma olmuş mudur? Sadece soruyorum, 'Mini etek giyen kız öğrencilerin peşine erkek öğrenci takalım' dediniz mi?" diye sordu.
Bunun üzerine Filiz G., "Evet söyledim. Aşırılıklara göz yumarsak, taciz edilirse kim suçludur?' karşılığını verdi. Öğretmen ise "Tabi ki taciz eden suçludur. Bu yaklaşımınız doğru değil" dedi. 

EĞİTİM- SEN'DEN SUÇ DUYURUSU 
Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk de, 17 Şubat salı günü Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne giderek sendika üyesi öğretmenlerle görüştü. Olayın doğru olduğunu, Öğretmenler Kurulu toplantısında konuşmaların tutanak altına alındığını belirten Kadir Öztürk, şunları söyledi:"Kılık kıyafet yönetmeliği var ve bunun dışına çıkılamaz. Yapılan iş doğru değil. Resmen kız öğrenciler hedef gösteriliyor. Yeni Özgecan'lar yaratılmak isteniyor. Normalde bir öğretmen ve müdür yardımcısının böyle bir konuşma yapma yetkisi yoktur. Erkek öğrencilere 'taciz edin' demek suça teşviktir. Müdür yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulunacağız." 

‘ÖĞRENCİLERİMLE KONUŞTUĞUM ÖZELİMDİR’ SAVUNMASI
DHA muhabirinin görüşünü aldığı Müdür Yardımcısı Filiz G. kısa etek giyenlerin peşine erkek öğrencileri takacağı iddialarını kabul etmedi, "Öğrencilerimle konuştuğum her şey özelimdir. Toplantıda yaptığımız konuları dışarıya anlatmayız. Ben sınıf başkanlarımla her gün toplantı yapıyorum. Sınıf düzeni, defterler, sınıf temizliği sürekli konuşuyoruz, her konuda konuşuyoruz. Olması gerekenleri kurulda konuştuk. Bunlar nereden çıkıyor bilemiyorum" dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: SORUŞTURMA AÇILDI
Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, olaya ilişkin soruşturma açıldığını ve konuyu takip edeceklerini açıkladı. Vural, "Doğru mu, değil mi, ifadelerini almadan bir şey söylemek mümkün değil. Teftiş sonucuna göre bilgi vereceğiz" dedi.

Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanlığı'nca Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ndeki olaya ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne inceleme talebinde bulunuldu. Sendikanın yazılı başvurusunda, kadın müdür yardımcısının sözlerinin doğruluğunun araştırılması ve konu hakkında sendikaya bilgi verilmesi, söz konusu iddia doğru ise hukuksal işlemlerin başlatılmasını istenildi.

ÖNCEKİ HABER

Koç: Fabrikasyon haberlerin talimatı ‘en tepedeki’nden

SONRAKİ HABER

THD'den Göztepe taraftarına çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...