19 Şubat 2015 08:21

İstanbulluların üst geçitle imtihanı

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı yaya yollarını ve üst geçitleri tehlikeli hale getirdi. Basamakları tırmanan ve inen yolcular, bir buz pistinde hareket etmeye çalışır gibi zorlandı.

Paylaş

Kar yağışının devam ettiği İstanbul'da sürücülerin güvenliği ve trafiğin sürekliliği için oto yollar kimyasal ve diğer malzemelerle açık tutulmaya çalışılırken üst geçitler ve yaya yolları bu çalışmalardan nasibini almadı. Durum böyle olunca da buraları kullanan yayalara çile çekmek kaldı.

Ana artarlerde üstgeçitleri metrobüse binmek ya da yolun karşısına geçmek için kullananlar buz tutan basamakların temizlenmemesi nedeniyle zorlandı. Avcılar D-100 karayolu üzerindeki üst geçit bunlardan biri. Merdiveni kullanamayan metrobüs yolcuları için konulan yürüyen merdiven devre dışı kaldı. Üstü tamamen kar ve buzla kaplanan yürüyen merdivenin basamaklarını kullanmak imkansız. Yanıbaşındaki sabit merdivenlerin durumu da farklı değil. Ancak yayalar zorunlu olarak bu merdiveni kullanıyor. Basamakları tırmanan ve inen yolcular, bir buz pistinde hareket etmeye çalışır gibi zorlanıyor. Aralarında yaşlı olanlar da var. Onlara merdivenlerde daha emniyetli yürüyen gençler eşlik etmeye çalışıyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Zihinsel engelli kadına tecavüz eden 2 sanığa 15'er yıl hapis

SONRAKİ HABER

BM'den İran'a idam uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...