19 Şubat 2015 07:48

Gazeteci Nuh Köklü kartoplarıyla uğurlandı

İstanbul Kadıköy'de kartopu yüzünden bir esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü, Ankara'da toprağa verildi. Köklü'nün arkadaşları, tabutuna kartopları koydu.

Paylaş

Gazeteci Nuh Köklü, memleketi Ankara Yukarıyurtçu Köyü'nde son yolculuğuna kar toplarıyla uğurlandı. Anne Çiğdem Köklü, cenaze namazını cemaatle birlikte kıldı ve oğlunun tabutu omuzlar üzerinde giderken de yerden aldığı bir tutam karı kartopu yaparak üzerine bırakarak yolcu etti.

İstanbul Kadıköy'de arkadaşlarıyla kartopu oynadığı sırada bir esnaf tarafından göğsünden bıçaklanarak öldürülen Gazeteci Nuh Köklü, Ankara'nın Etimesgut İlçesi Yukarıyurtçu Köyü Merkez Cami'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yukarıyurtçu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Musalla taşında bekletilen Köklü'nün tabutunun üzerine Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Çağdaş Gazeteciler Derneği üyeleri tarafından kartopları ve kalemler bırakıldı. Arkadaşları ellerinde 'Gazetecilere dokunma' yazılı pankartlar taşıdı. Abla Hüsniye Alagöz, Köklü'nün tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Köklü'nün bazı arkadaşlarının ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

Köklü'yü son yolculuğuna Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Hüseyin Aygün, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, meslektaşları, meslektaşları ve dostları uğurladı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Çağdaş Gazeteciler Derneği  (ÇGD) adına yapılan açıklamada, Türkiye'nin cinayetler ülkesi ve şiddetin kol gezdiği ülke haline geldiğine dikkat çekildi. Cenazede taziyeleri annesi Çiğdem Köklü, abisi Sedat Köklü, ablası Hüsniye Alagöz, teyzesi Pakize Kaplan ve yengesi Aynur Köklü kabul etti. Köklü'nün cenazesinde konuşan abla Hüsniye Alagöz, Türkiye'de camların canlardan daha kıymetli olduğuna dikkati çekerek, "İnsanın canının kıymeti yokmuş bu ülkede. Bunun intikamı nasıl alacaksınız. Adam 'iki gün sonra çıkacağım' diyormuş. Neye güvenerek çıkacakmış? Yarın bir gün unutulacak değil mi? 'Esnaf polis, esnaf şöyle, esnaf böyle' diyorlar. Esnaf katil. Erdoğan başsağlığı bile dilemiyor. Hiç kimseye güvenmeyecek miyiz? Kartopu cama değdi diye insan mı öldürülür" diye konuştu. Teyzesi Pakize Kaplan ise, katilin idam edilmesini istediğini söyledi. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, hükümete seslenerek, "Kutuplaştırıcı bir siyasetten rant elde edebilirsiniz ama böyle ölümlere de neden olur. Kutuplaştırıcı dilden, nefret söyleminden herkesi vazgeçmeye çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

Köklü'nün okul arkadaşı olan ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, ölümün adil olması için hayatın adil olması gerektiğini belirterek Nuh Köklü'nün adil bir hayat için mücadele ettiğini fakat kalleş bir ölümle karşı karşıya kaldığını söyledi. (ANKARA)

Nuh Köklü, katledildiği yerden Ankara'ya uğurlandı

Arkadaşı Sadık Güleç, Nuh'u yazdı

ÖNCEKİ HABER

Hakkari'de 'Her mahalleye bir kütüphane' kampanyası

SONRAKİ HABER

Eşini sopayla öldüren erkeğin davası başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...