19 Şubat 2015 01:56

Bugün (perşembe) hangi illerde okullar tatil?

Paylaş

Yoğun kar yağışı ülkenin pek çok bölgesini etkisi altına almaya devam ediyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime verilen ara, bugün de birçok ilde devam edecek.

İSTANBUL

İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün de tatil edildi. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel de idari izinli sayılacak.

ANKARA

Başkentte yoğun kar yağışı sonucu oluşan olumsuz hava şartları sebebiyle ilk ve ortaöğretimlerde eğitime 1 gün ara verildi. 

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Son meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde, ilimizde yoğun kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün devam edecek olması ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle trafikte yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek, öğrencilerimiz için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla 19 Şubat 2015 Perşembe günü Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve orta öğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve emzikli bayanlar ile engelli personelin de aynı tarihte idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

KASTAMONU VE BARTIN

Kastamonu ve Bartın'da yoğun kar yağışı nedeniyle 19 Şubat Perşembe günü ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

YALOVA

Yalova Valiliği, il genelinde tüm okulları Perşembe günü tatil etti.

BURSA

Kar yağışı nedeniyle Bursa'da eğitime bir gün ara verildi. Ayrıca engelli personel ile hamile personel de idari izinli sayılacak.

BOLU

Bolu'da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde okullar tatil edildi. 

DÜZCE

Düzce Valiliği kar yağışı nedeniyle bugün okulları tatil ederken, yağışın devam etmesi üzerine 19 Şubat günü de il genelindeki ilk ve orta dereceli okulları tatil etti.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de ilk ve orta dereceli okullar, olumsuz hava koşuları nedeniyle bugün için 1 gün süre ile tatil edildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Eskişehir İl merkezinde okullarda 1 gün süreyle eğitim ve öğretime ara verildi. Valilik yetkilileri de, çalışan hamile ve engellilerin bugün için 1 gün süreyle idari izinli sayılacağını bildirdi.

KOCAELİ VE SAKARYA

Olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar için tatil kararı alındı. Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü de tatil kararı aldı.

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

YOZGAT

Yozgat Valiliği ile İl Mili Eğitim Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirme toplantısı sonucu Yozgat merkez ve Sorgun ilçesinde okulların perşembe günü tatil edilmesi kararlaştırıldı.

SAMSUN

Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiği duyuruldu. Yapılan açıklamada, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

ÇORUM

Çorum'da da etkili olan kar yağışı nedeniyle, Bayat ve Kargı ilçeleri dışında il genelindeki tüm okullarda perşembe ve cuma günü olmak üzere 2 gün eğitime ara verildiği bildirildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir Valiliği, il genelinde devam eden kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkeziyle ilçelerdeki bütün okulların tatil edildiğini açıkladı.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel de 19 Şubat 2015 Perşembe günü idari izinli sayılacak.

TOKAT

Tokat'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar tatil edildi. Ayrıca Tokat-Sivas karayolunda fırtına nedeniyle ağır vasıtaların geçişine izin verilmiyor.

KASTAMONU VE BARTIN

Kastamonu ve Bartın'da yoğun kar yağışı nedeniyle 19 Şubat Perşembe günü ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

ADIYAMAN

Adıyaman’ın Sincik ilçesindeki ilk ve orta dereceli tüm okullar, Çelikhan ilçesinde ise taşımalı eğitim yapılan okullar kar nedeniyle 1 gün tatil edildi.

Çelikhan'da ise kar ve tipi nedeniyle taşımalı eğitim yapılan okulların perşembe günü tatil edildiği duyuruldu.

BALIKESİR

Balıkesir'de kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle 9 ilçede bugün eğitime 1 gün daha ara verildi. 

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Dursunbey, Sındırgı, Kepsut, Susurluk, Karesi, Balya, Altıeylül, Manyas ilçesindeki tüm okullar ile Bigadiç ilçesinde taşımalı eğitim ve özel eğitim veren okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. 

ORDU'DA BAZI İLÇELERDE BİR GÜN TATİL

Ordu'da gece boyu etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde ve mahallelerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi. Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden sabah saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, il genelinde gece boyu kar yağışının devam etmesi sebebiyle, Aybastı, Çamaş, İkizce, Kabataş, Kumru, Ulubey, Gürgentepe, Kabadüz ve Korgan ilçelerinin tamamında eğitime bugün ara verildiği belirtildi. Yapılan açıklamada ayrıca Akkuş, Fatsa, Çaybaşı, Gölköy ve Perşembe ilçe merkezilerinde eğitimin devam ettiği, taşımalı öğrencilere 1 gün izin verildiği, bu ilçelerde yer alan mahalle okullarında ise eğitime 1 gün ara verildiği kaydedildi. Ünye'ye bağlı Pelityatak Ortaokulu, Çatalca İlkokulu ve Yeşilyurt İlkokulu ve Yenikent Mahallesi'nde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün daha ara verildiği açıklandı.

BİTLİS'TE TATVAN VE HİZAN'DA BİR GÜN TATİL

Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile Tatvan ve Hizan'da ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi. Bitlis'te kar kalınlığının kent merkezinde 10, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye kadar ulaştığı belirtildi.

MERSİN'İN GÜLNAR İLÇESİNDE BİR GÜN TATİL

Mersin'in Gülnar ilçesinde, kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

ANTALYA'DA BİR GÜN TATİL

Antalya’nın Akseki İlçesi’nde gece başlayan şiddetli kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Akseki- Seydişehir karayolunda ulaşımda aksamalar meydana geldiği belirtildi.

KONYA'NIN 18 İLÇESİNDE BİR GÜN TATİL

Konya'nın 18 ilçesinde yoğun kış şartları nedeniyle okullar tatil edildi. Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kış şartları nedeniyle Beyşehir, Derebucak, Bozkır, Karapınar, Emirgazi, Hadim, Taşkent, Ereğli, Yalıhüyük, Akşehir, Yunak, Kadınhanı, Akören, Ahırlı, Doğanhisar, Derbent, Tuzlukçu ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 18 Şubat Çarşamba günü 1 gün, Ilgın ilçesinde 18 Şubat Çarşamba ve 19 Şubat Perşembe günü tatil edildi. Bu ilçelerde kamuda görev yapan hamile ve engelliler ile malul gazilerin bir gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KARAMAN

Karaman'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezinde okullar tatil edildi.

EMİRDAĞ

Afyonkarahisar’da etkili olması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle kaymakamlık ilçede eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Ayrıca olumsuz hava koşulları sebebiyle ilçe merkeziyle bağlı belde ve köylerde görev yapan engelli tüm kamu personeli 1 gün süreyle idari izinli sayılacak.

DENİLZİ - TAVAS

Denizli'nin Tavas ilçesinde, etkili kar yağışı sebebiyle ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi. Tavas Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı sebebiyle okulların, 19 Şubat 2015 Perşembe günü tatil edildiği duyuruldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yüksek gerilim hattı, E-5'e düştü

SONRAKİ HABER

İDO ve BUDO seferleri iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa