25 Temmuz 2011 09:07

Kenan Budak anıldı

Zeytinburnu’da 30 yıl önce polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden DİSK’e bağlı Deri-İş Sendikası Genel Başkanı Kenan Budak, mezarı başında anıldı.İstanbul Zeytinburnu’da 25 Temmuz 1981 yılında polislerin açtığı ateş sonucu öldürülen Budak, ölümünün 30. yılında Silivrikapı Mezarlığ

Kenan Budak anıldı
Paylaş

İstanbul Zeytinburnu’da 25 Temmuz 1981 yılında polislerin açtığı ateş sonucu öldürülen Budak, ölümünün 30. yılında Silivrikapı Mezarlığındaki kabri başında DİSK ve üyeleri tarafından anıldı.

Anma etkinliğine aralarında DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün’ün ve Kenan Budak’ın ailesinin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada konuşan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Kenan Budak’a sıkılan kurşunun sadece ona değil, tüm işçi sınıfına sıkılmış bir kurşun olduğunu, 12 Eylülün katilleriyle bugün hâlâ hesaplaşamamanın acısını çektiklerini belirtti. Budak’ın direnişin ve mücadelenin simgesi olduğunu ifade eden Görgün, “Kenan Budak devletten ve sermayeden bağımsız bir sendikal anlayışı savundu. O her şeyden önce bir işçiydi ve bir sosyalistti. Sendikal faaliyetleri sırasında onlarca defa faşist saldırıya uğramasına rağmen vurulana kadar mücadelesinden vazgeçmedi” diye konuştu. Budak’ın katledildiği Zeytinburnu’da bugünlerde yine tehlikeli gelişmeler yaşandığına da dikkat çeken Görgün, “Burada yapılmak isten çirkin provokasyonlara ve linç kültürüne karşı halkların kardeşliğini ve işçilerin birliğini sağlamamız gerekiyor” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Gazetemize destek artıyor

SONRAKİ HABER

Uluslararası Kayıp Komitesi Newala Qesaba’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...