18 Şubat 2015 19:06

KESK’li kadınlardan meşaleli eylem

KESK Eskişehir Şubeler Platformu Kadın Komisyonu Özgecan Aslan’ın öldürülmesini ESPARK önünde yaptıkları meşaleli eylem ile protesto etti.

Paylaş

KESK Eskişehir Şubeler Platformu Kadın Komisyonu Özgecan Aslan’ın öldürülmesini ESPARK önünde yaptıkları meşaleli eylem ile protesto etti. Kadın katliamları son bulana dek alanlarda olacaklarını belirten KESK'li kadınlar, geçtiğimiz ay 26 kadının öldürüldüğünü, yedi kadının tecavüze uğradığını, 24 kadına zorla fuhuş yaptırıldığını, 36 kadının ve kız çocuğunun yaralandığını, 13 kadın ve kız çocuğunun ise cinsel tacize uğradığını açıkladı.

KESK’li kadınlar adına basın metnini okuyan Eğitim Sen Kadın Sekreteri Yeliz Sığınır, yerler, failler farklı olsa da şiddet uygulayan erkeklerin kullandığı ortak dilin erkek egemen dil olduğunu söyledi.  Bu dilin ölümün, yok etmenin, aşağılamanın dili olduğunu belirten Sığınır, “Biz kadınlar ise yüzyıllardır eril karanlığa karşı yaşamı savunuruz. Özgürlükler ve barış için mücadele ediyoruz.” dedi.

ERKEK ŞİDDETİNE KARŞI SUSMAYACAĞIZ

Özgecan’ı, Pipa'yı, Dora’yı öldüren, N.Ç ve Ö.Ç gibi nice çocuğun hayatını karartan erkek şiddetine karşı susmayacaklarını kaydeden Sığınır, “Kadın katliamına, kadına yönelik şiddete ilişkin açılan davaları el çabukluğuyla kapatan, şikayetçi kadınları evlerine yollayan, tecavüze uğrayan kız çocuklarında rıza arayan eril sisteme karşı sesimizi yükseltiyoruz.”diye konuştu. Kadınların bedenleri üzerindeki denetimi artıran erkek egemenliğe itirazları olduğunu vurgulayan Sığınır, KESK’li kadınlar olarak tüm kadın katillerinin ve kadına şiddet uygulayanların en ağır cezalara çarptırılmasını istediklerini söyledi. Sığınır, bu sağlanana kadar da mücadele etmeyi sürdüreceklerini açıkladı.

ÖNCEKİ HABER

İran'da Saman Nesim ve 5 tutuklu tek kişilik hücrelere konuldu

SONRAKİ HABER

Kafaoğlu’nda iş kazası: Önlem alınmadı, parmakları kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...