18 Şubat 2015 14:43

ABD’den ateşkes uyarısı

BM Güvenlik Konseyi, Rusya ve Ukrayna arasındaki ateşkes anlaşmasını oy birliği ile onaylarken ABD, Moskova’yı ateşkesi ihlal etmekle suçladı.

Paylaş

BM Güvenlik Konseyi, Rusya ve Ukrayna arasındaki ateşkes anlaşmasını oy birliği ile onaylarken ABD, Moskova’yı ateşkesi ihlal etmekle suçladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, ABD’nin Ukrayna’ya silah verdiğini, ancak ne bu silahlar ne de diğerlerinin doğu Ukrayna’da mevcut durumu değiştirme ihtimalinin olmadığını söyledi. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Rusya’nın anlaşmayı ihlal etmesi durumunda bunun Moskova’ya bedelinin ağırlaşacağını söyledi.

BM Güvenlik Konseyinde de Rusya’nın Minsk’te uzlaşıya varılan ateşkes taslağı oy birliğiyle kabul edilmesine rağmen BM temsilcileri arasında sert tartışmalar yaşandı.

ABD’nin BM nezdindeki büyükelçisi Samantha Power, ‘Tüm kalbiyle bu anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını’ söyledi fakat Rusya’nın barışa olan bağlılığını kanıtlaması gerektiğini ifade etti.  Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Debaltseve’deki Ukrayna askerlerinin yüzde 80’inin cepheden ayrıldığını, iki bölüğün daha geri çekileceğini açıkladı.(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Afganistan’ın en kanlı yılı 2014

SONRAKİ HABER

Polis, derbi öncesi Göztepeli taraftarlara saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...