18 Şubat 2015 14:11

'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla bir tutuklama daha!

'Cumhurbaşkanına hakaret' gerekçesiyle Birleşik Haziran ve ÖDP üyelerine karşı yapılan gözaltı ve tutuklamalara yenileri eklendi. (FOTOĞRAF: BİRGÜN)

Paylaş

'Cumhurbaşkanına hakaret' gerekçesiyle Birleşik Haziran Hareketi ve ÖDP üyelerine karşı yapılan gözaltı ve tutuklamalara yenileri eklendi.

BirGün'ün haberine göre Tokat'ta ÖDP Merkez İlçe Başkanı Önder Konuk, sosyal paylaşım sitesinde Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle polis tarafından tutuklandı.

Güvenlik Şube ekipleri tarafından gözaltına alınan ve Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Konuk, buradaki ifadesinin ardından önce sağlık raporu için Devlet Hastanesi'ne ardından ise adliyeye sevk edildi. Adliye girişinde gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız?" sorusuna Konuk, "Cumhurbaşkanına hakaret ettiğim söyleniyor. Ama hakaret etmedim. Türkiye'de yaşayan binlerce, milyonlarca vicdanı olan insanların içlerinden geçeni söyledim. Gerçekleri söyledim, kimseye hakaret etmedim" dedi.

Adliyede Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınan Önder Konuk daha sonra tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Konuk çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Çamlıbel T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

ÖDP MANİSA İL BAŞKANINA 'DENETİMLİ SERBESTLİK'

ÖDP'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada Manisa İl Başkanı Fadıl Gezen'in de "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla evinden gözaltına alındığını duyurdu.

Fadıl Gezen, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gezen'in kızı Aysun Gezen, Twitter'dan "Babam için denetimli serbestlik kararı verildi" bilgisini duyurdu. Gezen, "Mücadele yükselerek devam edecek" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İç Güvenlik Paketi görüşmelerine yarın başlanacak

SONRAKİ HABER

Nuh Köklü, katledildiği yerden uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...