18 Şubat 2015 13:53

‘Geçici işçilere neden kadro verilmiyor?’

HDP Milletvekili Levent Tüzel, Çalışma Bakanı Faruk Çelik’e geçici çalıştırılan mevsimlik işçilerin neden kadroya alınmadığını sordu.

Paylaş

HDP Milletvekili Levent Tüzel, Çalışma Bakanı Faruk Çelik’e geçici çalıştırılan mevsimlik işçilerin neden kadroya alınmadığını sordu.

Geçici Mevsimlik işçi olarak da adlandırılan geçici işçilerin yılda en fazla 5 ay 29 gün çalıştırıldığını dile getiren Tüzel, bu işçilere kadro verilmemesi için 179. günde çıkışlarının verildiğini kaydetti. “Yılda 12 ay çalışan ücretlilerin geçinmekte zorlandığı ülkemizde geçici statüde en fazla 5 ay 29 gün çalışan işçilerin insanca bir yaşam sürmeleri mümkün değildir.  Yılda 5 ay 29 gün sigortalı olan mevsimlik işçiler sağlık ve sosyal güvenlik alanında büyük sorunlar yaşamakta, geleceklerinden endişe etmektedirler” diyen Tüzel, sürekli ve güvenceli bir çalışmanın sosyal devlet olma ilkesinin gereği olduğunu belirtti. 

Tüzel Bakan Çelik’in şu sorulara yanıt vermesini istedi: “Kamuda geçici (mevsimlik) olarak istihdam edilen işçiler neden kadroya alınmamaktadır? Kamuda istihdam edilen geçici işçiler hangi kurumlarda çalıştırılmaktadır? Bu işçilerin sürekli olarak kamuda istihdam edilmelerinin önündeki engel nedir? Kamuda bulunan mevsimlik (geçici) işçi sayısı kaçtır? Kurumlar arası koordinasyon ile bu işçilerin sürekli/kadrolu istihdam edilmesi yönünde bir çalışmanız var mı?” (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Bacağı kırılan inşaat işçisi ‘iş göremez’ ödeneği istiyor

SONRAKİ HABER

CHP, Hüseyin Aygün kararını verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...