18 Şubat 2015 12:35

Kadınlar Meclis önünde adalet talep etti

Genel-İş Ankara Kadın Komisyonu Meclis önünde yaptığı eylemde vahşice katledilen Özgecan Aslan için adalet istedi. Sincan Kadın Platformu Özgecan Aslan'ın katledilmesine tepki gösterdi

Paylaş

Genel-İş Ankara Kadın Komisyonu Meclis önünde yaptığı eylemde vahşice katledilen Özgecan Aslan için adalet istedi. 

Komisyon başkanı Hatice Özarslan kadın cinayetlerini olağanlaştırmaya çalışan zihniyeti kabul etmediklerini söyledi. Özgecan'ın kendi bedeninin özgürlüğünü ve geleceği yaşayamadığını belirten Özarslan, “Ülkemizde adaleti eşitsizlik üzerine kuran, çocuğu, genci, yaşlıyı, emekçiyi ve neredeyse hergün şiddete maruz kalan kadını kendi eşitsizlik ilkesine göre dayatmacı  bir anlayışla yöneten bir siyasal iktidarla karşı karşıyayız. AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılından 2011 yılına kadar 6 bin 428 kadının katledildi. Günümüzde ise her 4 kadından biri fiziksel, ekonomik, ruhsal, sosyal ve cinsel şiddete maruz kalmaktadır” dedi. 

Tacizcinin, tecavüzcünün, kadın katilinin en ağır cezayı alması gerektiği yerde suçluların serbest bırakıldığı düzeni reddettiklerini belirten Özarslan, bu canileri savunmayı kabul eden avukatları da kınadıklarını söyledi. Her türlü şiddete maruz kalan kadınların faillerine en ağır cezaların verilmesini talep eden Özarslan, “Bedenimizden, zihnimizden ve hayatımızdan elinizi çekin” dedi. 

KADINLAR SİNCAN'DA MEŞALELERLE YÜRÜDÜ

Sincan Kadın Platformu Özgecan Aslan'ın katledilmesine tepki gösterdi. Sincan Tren İstasyon'unda toplanan kadınlar, meşalelerle “Özgecan'ın hesabına kadınlar soracak” sloganlarıyla yürüdüler. Yürüyüşü yine istasyonda sona erdiren kadınlar, burada basın açıklaması yaptı. 

Eğitim Sen 4 No'lu Şube'den Ayla Abanos 20 yaşındaki Özgecan’ın yakılmış bedeninin kadına yönelik şiddetin korkunç boyutlarını ortaya koyduğunu söyledi. 

Özgecan’ın yaşadığı vahşice katlinin sorumlusunun kadınların erkeklerce katledilmesine ve kadına yönelik şiddete karşı yükselen sese kulak tıkayanlar olduğunu belirten Abanos, en yetkili makamlardan “eşitsizlik fıtrattandır” diye bağıranların, kadınlığa hiçbir alanda tahammülü olmayan siyasal iktidarın erkek aklının bu cinayette payı olduğunu dile getirdi. 

Kadınların her gün 3’er 5’şer katledilmesine ve kadına yönelik şiddete göz yuman akla tahammüllerinin olmadığını kaydeden Abanos, “Özgecan'ı, katledilen kadınları, yıllarca süren davalarda tecavüzcüleri aklanarak hayatı karartılan N.Ç. gibi nice kız çocuğunu, savaşlardan kaçarak sığındıkları yerlerde ikinci eş olarak satılan, fuhuşa zorlanan ve adları bilinmeyen mülteci kadınları, yargıdan koruma talep etmesine rağmen şikayeti dikkate alınmadığı için sokak ortasına erkeklerce katledilen kadınları hiçbir zaman unutmayacağız” dedi. 

Abanos, öldürülen kadınların sorumlusunun devlet ve onun erkekten yana yargısı ve kurumları olduğunu ve erkek-yargı-devlet hesap verene, failler en ağır cezaya mahkum edilene kadar her yerde mücadele edeceklerin, bu davanın takipçisi olacaklarını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Sivas'ta işçilerin yürüyüşüne polis engeli

SONRAKİ HABER

Divan’da sendikal kıyım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...