18 Şubat 2015 11:48

KESK, DİSK, TMMOB, TTB: Sıkıyönetim yasasını kabul etmiyoruz

Mecliste görüşülmeye başlanan, kavgalara ve muhalefet milletvekillerinin yaralanmasına yol açan İç Güvenlik Paketi’ne tepkiler yükselerek devam ediyor.

Paylaş

Mecliste görüşülmeye başlanan, kavgalara ve muhalefet milletvekillerinin yaralanmasına yol açan İç Güvenlik Paketi’ne tepkiler yükselerek devam ediyor. İç Güvenlik Paketi’nin geri çekilmesini isteyen KESK, DİSK, TMMOB ve TTB de “Demokratik hak ve özgürlükleri askıya alan bu sıkıyönetim yasası kabul edilemez” dedi.

Meclis Dikmen Kapısı önünde emek ve meslek örgütleri adına açıklamayı yapan KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, Mecliste AKP milletvekillerinin muhalefet milletvekillerine saldırdığını söyleyerek, Yasanın provasını polisten önce AKP’li milletvekillerinin yaptığını belirtti. Özgen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediklerinin aksine paketle kanun ve polis devleti rejimini amaçladıklarını kaydetti.

BARIŞ VE DEMOKRASİ TESİS EDİLMELİ

Özgen, tasarının sunulmasında temel hak ve özgürlüklerin askıya alınmasının üzeri örtülerek başka şeylerin bahane edildiğine vurgu yaptı Tasarının amacının fiilen devam eden OHAL ve sıkıyönetim uygulamalarını olağanlaştırmak olduğuna dikkat çeken Özgen, tasarının yasalaşmasının tüm toplumsal muhalefete bir darbe olacağını aktardı. (Ankara/EVRENSEL)


YASAYI KABUL ETMİYORUZ

İzmir’de bir araya gelen emek ve meslek örgütleri yaptıkları açıklamada, Meclise getirilen İç Güvenlik Paketi yasası ile kalıcı bir sıkıyönetim uygulamasının getirilmek istendiğini ifade ederek, “Kabul etmiyoruz, sonuna kadar direneceğiz” dedi.  Toplantıda muhalefet milletvekillerine AKP’li vekiller tarafından yapılan saldırı da kınandı.

Konak Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen basın toplantısında emek ve meslek örgütleri adına ortak açıklamayı okuyan İzmir Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlkay Karademirci Ülkü, yasanın geçmesi ile birlikte, başta toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı olmak üzere birçok temel hak ve özgürlüğün kullanılmasının fiilen imkansız hale geleceğini, belirtti. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Melih Yalçın ise, “Vicdanı olan demokrasiden yana olan tüm kesimlerin birlikte mücadelesi gerekiyor, yapılabilecekle ilgili bütün seçenekleri gözden geçirmeliyiz. Artık bu saatten sonra ciddi bir dikta rejimi söz konusu olacaktır” dedi  Tüm Yerel Sen 2 No’lu Şube Başkanı Tamer Yiğit Güler ise, “Artık polisin polise ‘Niye gaz sıkmıyorsun’ diyerek şiddet uyguladığı bir süreçteyiz. Eli sopalı, maskeli, devlet görevlileri var. En son Basmane eyleminde de gördük. Mecliste de kapalı oturumda iken şiddet uygulandı. Tasarlanmış bir olaydı bizce. Elimizden ne geliyorsa yapacağız, gerekirse iş bırakma, ülke genelinde ciddi bir eylem planımız olacak kendi örgütümüz açısından” dedi. (İzmir/EVRENSEL)


YAŞANANLAR FAŞİZMİN AYAK SESLERİ

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Adana Şubesi  üyeleri ise Adliye önünde sürdürdüğü adalet nöbetine devam ediyor. ÇHD’liler bugün İç Güvenlik Paketi’nin görüşmeleri sırasında AKP’li vekillerin HDP’li ve CHP’li vekillere yönelik saldırısına tepki gösterdi. Yaşananları “Faşizmin ayak sesleri” olarak niteleyen ÇHD Şube Yöneticisi Av. Tugay Bek, seçimlerden önce yasalaşabilmesi için her şeyi göze aldıklarını gördü. Çekiç saldırısıyla yetinmeyen AKP Milletvekilleri sosyal medyadan yaptıklarını savunuyor” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Okul müdürü: 'Özgecan için eylem yapan öğrencilere şiddet uygulamadım'

SONRAKİ HABER

Bakanlıktan, Gezi'de gözünü kaybeden Sarıkaya'ya: Tedbirli gitseydin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...