18 Şubat 2015 11:38

Van'da Saman Nesim'in idamına karşı eylem

İran’da idam cezası verilen Kürt siyasi tutukluları için eylem yapıldı. TUYAD-DER, (Tutuklu yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Sanat Sokağı’nda yaptığı açıklama ile İran’da Saman Nesim ve Kürt siyasi tutuklularına verilen idam kararının geri alınmasını talep etti.

Paylaş

İran’da idam cezası verilen Kürt siyasi tutukluları için eylem yapıldı. TUYAD-DER, (Tutuklu yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Sanat Sokağı’nda yaptığı açıklama ile İran’da Saman Nesim ve Kürt siyasi tutuklularına verilen idam kararının geri alınmasını talep etti. HDP, DBP ve EMEP’in de katıldığı açıklamada TUYAD-DER Van Şube Başkanı Ahmet Aygün, İran’da işgenceli bir sorgulamanın ardından idam kararı verilen Saman Nesim’in tıpkı Erdal Eren gibi yaşının büyütüldüğüne dikkat çekerek, “İran rejimi Kürt tutsakları peş peşe idam ediliyor. 2009’da îhsan Fetahiyan, 2010’da Fesîh Yasemînî, Kürt öğretmenler Ferzad Kemanger, Ferhad, Wekîlî, Elî Heyderiyan ve Şîrîn Elemhulu, 2011’de Ferhad Tarim ve Hüseyin Xziri idam edildi. 2012 yılında İran’da resmi rakamlara göre 360 kişi idam edildi. Gizlice idam edilenlerle birlikte bu sayı iki katını aşıyor” dedi.

'ÖZGECAN'I KATLEDEN ZİHNİYETLE İRAN REJİMİ ARASINDA FARK YOK'

Bugün İran’da cezaevlerinde her an idam edilebilecek 26 Kürt siyasi tutukluya olduğuna dikkat çeken Aygün, İran rejimini, IŞİD ve Özgecan Aslan’ı katledenleri özdeşleştirerek, “Biri asıyor, biri kesiyor. Zihniyet aynıdır” dedi.

Tüm ezilen, ötelenen Ortadoğu halklarını bu vahşi zihniyete karşı mücadeleye çağıran Aygün, “Türkiye demokratik toplumunu, Ortadoğu’da demokratik ve çağdaş bir düzen yaratılması için duyarlılığa çağırıyoruz” dedi. Açıklamanın ardından beş dakikalık oturma eylemi yapıldı. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Köklü'yü öldüren esnaf, 'aile içi şiddet'ten sabıkalı çıktı

SONRAKİ HABER

Kadın haberleri ödülü Evrensel'e verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...