25 Temmuz 2011 08:36

Ramazanda bakliyat ürünlerine zam yok

Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan yaptığı yazılı açıklamada, her yıl ramazan döneminde gıda sektöründe yaşanan hareketlilik satışlarda artışa neden olurken, bu yıl geçmiş yıllara oranla artışların beklenenin altında kalacağını kaydetti. Bakliyat ürünlerinde herhangi bir fiyat artışı olmamasına kar

Ramazanda bakliyat ürünlerine zam yok
Paylaş

Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan yaptığı yazılı açıklamada, her yıl ramazan döneminde gıda sektöründe yaşanan hareketlilik satışlarda artışa neden olurken, bu yıl geçmiş yıllara oranla artışların beklenenin altında kalacağını kaydetti. Bakliyat ürünlerinde herhangi bir fiyat artışı olmamasına karşın nohut ve fasulye gibi bazı ürünlerde üretimden kaynaklanan sorunlar nedeniyle küçük fiyat artışları yaşandığını belirten Erdoğan bu durumun satışlara da yansıyacağını ifade etti. Erdoğan, ramazan döneminde satışlarının diğer aylara göre yüzde 50 civarında arttığını gözlemlediklerini ifade ederek ramazan ayı süresince tüketicilerin gıda stoklama eğilimine girmesinin satışları tetiklese de bu yıl geçmiş yıllara oranla ramazan ayında satışlarda fazla bir artış beklemediklerini kaydetti.

Ramazana özel bazı ürünlerde yüzde 10 civarında indirim uygulayacaklarını belirten Erdoğan, “1 Ağustosta başlayacak ramazan ayıyla birlikte organize perakende tüketicilerine yönelik farklı pirinç çeşitlerinden oluşan fiyat avantajlı ürün paketlerini de diğer ürünlerle beraber satışa sunacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlık bize verdiği sözü tutsun

SONRAKİ HABER

SES: Üçlü protokol kaldırılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...