18 Şubat 2015 10:52

Kadına şiddet uygulayanlar HDP'den aday adayı olamayacak

HDP Kocaeli İl Örgütü Aday Adayı Belirleme Komisyonu, 7 Haziran'da gerçekleşecek genel seçimler için partilerinden aday adayı olacak kişilerin kadın özgürlük ve eşit temsiliyet ilkesini benimsemiş ve kadına yönelik şiddet içeren davranışlarda bulunmamasının şart olduğunu belirtti.

Paylaş

HDP Kocaeli İl Örgütü Milletvekili Aday Ada'yı Kabul Komisyonu, aday adaylığı için yapılacak başvuru kriterlerini il binasında düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu. HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Mehmet Akgül ve Aday Belirleme Komisyonu üyelerinin katıldığı toplantıda ilk olarak söz alan HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Mehmet Akgül, Mersin'in Tarsus ilçesinde tecavüze uğradıktan sonra katledilen Özgecan cinayeti ile kadına yönelik şiddettin geldiği boyuta dikkat çekti. "İç güvenlik" paketini diktatörlüğe giden yolu döşeyen çakıl taşları olarak değerlendirdi.

Ardından konuşan HDP Milletvekili Aday Adayı Kabul Komisyonu üyesi Deniz Çamur da, partilerinden aday adayı olacak kişilerin kadın özgürlük ve eşit temsiliyet ilkesini benimsemiş olmaları ve kadına yönelik şiddet içeren davranışlarda bulunmamasının şart olduğunu ifade etti, Çok eşli kişilerinde HDP'den aday olamayacağının altını çizen Çamur, "Yeni yaşamı kurmak, radikal demokrasiyi inşa etmek için halkların temsilcisi olarak TBMM'de vekillik görevi yapacak bireylerin nitelikleri konusunda partimizin özellikle titiz bir değerlendirme yaptığı ve yapacağının kamuoyu tarafından bilinmesi amacıyla çalışmalarımızın başladığını ve bu kriterlere uygun tüm yurttaşlarımızı partimizden milletvekili aday adayı olmaya davet ediyoruz" dedi. (Kocaeli/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da bir kadın öldürüldü

SONRAKİ HABER

AKP'li Elitaş'a göre HDP'liler kendilerini darp etmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...