25 Temmuz 2011 08:35

Bakanlık bize verdiği sözü tutsun

Yaklaşık 300 bin öğretmen adayına yapılan “asıl haksızlığı” size iletmek istiyoruz.Eski Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet Çubukçu tarafından 2011 yılında ağustos ayında tek bir kere atama olacağı ve bunun da 55 bin kadro tesisi olacağı bize 2010 kasım ayından beri resmen söylenmiştir..Açıkçası bu çok

Bakanlık bize verdiği sözü tutsun
Paylaş
Ataması Yapılmayan Öğretmenler

Eski Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet Çubukçu tarafından 2011 yılında ağustos ayında tek bir kere atama olacağı ve bunun da 55 bin kadro tesisi olacağı bize 2010 kasım ayından beri resmen söylenmiştir..

Açıkçası bu çok iyi bir rakamdır. Ve öğretmen adaylarında müthiş bir sevinç uyandırmıştır. Öyle ki, kadro çok olduğu için mutlaka taban puanlar da düşecek ve pek çok kişi öğretmen olabilecektir. Bu sebeple pek çok öğretmen sınava daha iyi hazırlanmak için çalıştıkları işlerden bile ayrılmıştır.

Lakin verilen sözler tutulmamış olup 2011 bütçesi için 55 bin yerine 40 bin kadro ayrıldığı hem Başbakanımız hem de Eski Bakanımız Nimet Çubukçu tarafından söylenmiştir. Ama daha da kötüsü bu 40 binden 30 bin tanesi 1 Haziran 2011 günü kadroya alınmıştır. Bu durumda bize, yani 1 yıl boyunca KPSS’ye çalışan 300 bin kişiye ağustos ayında sadece 10 bin kadro kaldığı yeni Bakanımız Ömer Dinçer tarafından da doğrulanmaktadır..

Yani 9 Temmuz 2011’de yapılan KPSS’ye hazırlanan bu kadar kişinin kadrosu sınava bir ay kala çalınmış, bizim kadrolarımız yok edilmiş, bize ise ağustos 2011’de sadece 10 bin gibi gülünç biz rakam kalmıştır.

Bu da yetmezmiş gibi 9 Temmuzdaki sınavdan 3 gün önce, yani 6 Temmuzda yine bir öğretmen ataması yapılmıştır. Yangından mal kaçırırcasına son bir atakla bizim kadrolarımız yine çalınmıştır.

Eski sınavla 30 bin kişi aralık 2010’da, 30 bin kişi de haziran 2011’de alınmış olup eski sınavla 60 bin, yeni sınavla da 10 bin kadro gibi adaletsiz bir durum ortaya çıkmaktadır.

Sizden bu konuya eğilmenizi, yeni Bakanımız Sayın Ömer Dinçer ile ve hatta Başbakanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan ile görüşmenizi, basını bizim mağduriyetimizden haberdar etmenizi istiyoruz.

Söz verilen 55 bin atama için çözüm mümkündür: Hükümetimizin hâlâ elinde olan kanun hükmünde kararname yetkisi ile bize 45 bin kadro tahsis edilerek, şu an elde olan 10 bin ile birleştirilip 55 bin kadro vermenizi istiyoruz. Yeni kurulan bakanlıklara bu KHK yetkisi ile bir günde 117 bin kişi alındı. Biz ise sadece bize verilen sözün tutulmasını ve 55 bin kadro hakkımızı istiyoruz.

Ayrıca yapılan atamalarda da adalet istiyoruz. Bir matematik öğretmeni 84 puanla atanamazken, bir edebiyat öğretmeni 76 puanla atanamazken, bir din kültürü öğretmeninin 20 puanla atanması, bir rehberlik öğretmeninin 12 puanla atanması bize yapılan biz zulümdür. adaletli bir atama istiyoruz.

Basın, seçim nedeniyle bizim sorunlarımızla ilgilenemediği gibi, 1 Haziran ve 6 Temmuz atamalarını sanki bir marifet ve güzel bir atama haberiymiş gibi ön plana çıkarmış, sanki sürekli bir öğretmen alımı oluyormuş ve öğretmenlerin gözü doymuyormuş gibi bir hava ortaya çıkmıştır. Halbuki gerçek durum çok farklıdır. Bizim kadrolarımız ve haklarımız çalınmış, 10 bin gibi komik ve kabul edilemez bir rakam bize sunulmaktadır.

Her ne kadar Meclis tatile girmiş olsa bile sadece 1-2 günde yapılabilecek bir kanun hükmünde kararname ile acil toplantıya çağrılabilir Ve bu yanlıştan ve haksızlıktan dönülebilir. Ayrıca belirtmek gerekir ki özellikle devletin en yetkili mercileri tarafından krize hazırlıklı olun uyarılarının yapıldığı bir dönemde biz sadece bize verilen 55 bin kadro sözünün tutulmasını istiyoruz ve bu eğer istenirse mümkündür!

Yeni Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer Dinçer, yıllık bütçenin değiştirilemeyeceğini ve eğer bu yapılırsa diğer bakanlıkların da bütçe isteyeceğini söylemiş olsa bile unutulmaması gerekir ki bize yapılan bu haksızlık hiç kimseye yapılmamıştır ve bunun cezası işini gücünü bırakıp, istifa edip canla başla 2011 KPSS’ye çalışan öğretmenlere kesilmemelidir.

Lütfen bize destek olup yanımızda olun ve sesimizi duyurun! Haklı öğretmenlerin yanında olun. Saygılarımızla...
 

ÖNCEKİ HABER

Atanamadı ama sınava konu oldu

SONRAKİ HABER

Ramazanda bakliyat ürünlerine zam yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...