18 Şubat 2015 10:25

Erdoğan: Paradan bahset paradan. Hiç paradan bahsetmiyorsunuz

Avrupa ülkelerinin mültecilere gereken desteği vermediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şu anda Avrupa'da yaşayan Suriyeli mülteci sayısı 130 bin. Burada 2 milyon. Avrupa'nın tamamında 130 bin. Hani insan hakları evrensel beyannamesi. Neredesiniz? Bir araya geldiğimiz zaman bizi pohpohluyorlar. Yaptıklarınız her türlü takdirin üzerindedir diye. Gerçekten bu kadar insana bakıyorsun her türlü övgünün üzerinde. Paradan bahset paradan. Hiç paradan bahsetmiyorsunuz" dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AFAD lojistik depoları toplu açılış töreninde konuştu.

Avrupa ülkelerinin mültecilere gereken desteği vermediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şu anda Avrupa'da yaşayan Suriyeli mülteci sayısı 130 bin. Burada 2 milyon. Avrupa'nın tamamında 130 bin. Hani insan hakları evrensel beyannamesi. Neredesiniz? Bir araya geldiğimiz zaman bizi pohpohluyorlar. Yaptıklarınız her türlü takdirin üzerindedir diye. Gerçekten bu kadar insana bakıyorsun her türlü övgünün üzerinde. Paradan bahset paradan. Hiç paradan bahsetmiyorsunuz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depo deyince eskinin içindeki her şeyin kısa sürede çürüdüğü farelerin cirit attığı kokudan girilemeyen yerler gelmesin öyle yerler değil. Az önce de izledik içlerindeki nemin dahi sürekli kontrol altında tutulduğu transferlerin uydu üzerinde izlenebilen konteynırlar. Biz bu işi görüntü olsun göz boyasın diye kesinlikle düşünmüyor yapmıyoruz. Amacımız afet anında inşamızın yardımına en kısa sürede koşmaktır" diye konuştu. 

‘BİR ARAYA GELDİĞİMİZ ZAMAN BİZİ POHPOHLUYORLAR’

Avrupa ülkelerinin mültecilere gereken desteği vermediğini öne süren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'de, Filistin'de, Mısır'da, Irak'ta içlerinde çocukların olduğu herkesi katleden herkesi huzurlarınızda lanetliyorum. Zulümden kaçarak hayatlarını ve onurlarını korumak için Türkiye'ye sığınan herkes öz kardeşimiz ile aynı mesafededir. Şu anda Avrupa'da yaşayan Suriyeli mülteci sayısı 130 bin. Burada 2 milyon. Avrupa'nın tamamında 130 bin. Hani insan hakları evrensel beyannamesi. Neredesiniz? Bir araya geldiğimiz zaman bizi pohpohluyorlar. Yaptıklarınız her türlü takdirin üzerindedir diye. Gerçekten bu kadar insana bakıyorsun her türlü övgünün üzerinde. Paradan bahset paradan. Hiç paradan bahsetmiyorsunuz. Bizden de bu kadar destek olsun demiyorsun. Bu ifadelere bizim karnımız tok. Zaten size güvenerek de bu adımları atmadık. Bizim medeniyetimizde bu var" ifadelerini kullandı. 

‘BUNLAR BU ÜLKEDE HİÇBİR ZAMAN BAŞBAKAN OLAMAZLAR’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dış politika üzerine yaptığı konuşmaları eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz bakmayın Suriyeli, Iraklı kardeşlerimizi ülkemizde misafir ettik diye ihanet diyenlere. Siz bakmayın başbakan olduklarında Suriyelileri ülkelerine göndereceklere. Onlar ensar, muhacir ne demektir bilmezler. Onlar milletimizin gönül kapısının ne kadar açık olduğunu bilmezler. Bunları bilmedikleri için bunlar bu ülkede hiçbir zaman başbakan olamazlar. Asla kimseyi ülkelerine gönderemezler" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika'da iki kardeş bir enişte aynı evin içinde İslam karşıtları tarafından bir kişinin taraması sonucu şehit edildi. Ses çıkmadı. Ses çıkmayınca biz de Meksika'dan seslendik. 3 saat sonra ses çıktı" dedi. 

‘YARGI ÖZGECAN'IN FAİLLERİNE GEREKEN CEZAYI EN ÜST DÜZEYDE VERMEK DURUMUNDADIR’

Cinayete kurban giden Özgecan'ın failerinin en ağır cezayı alması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özgecanımızın faili hemen bulundu. Yargı burada üzerine düşen görevi yapacak. Yapması gerekir. Bunun fail ve faillerine gereken cezayı en üst düzeyde vermek durumundadır. Hiç olmazsa bunlar da layığını buldu denmeli. Anne ve babanın takındığı tavrı gerçekten milletim adına şahsım ailem adına çok çok duygu ve hayranlık ile izledim. Her nanenin babanın böyle bir tavrı takınması mümkün değil. Tüm insanlık için çok çok duyarlı mesajlardı. Umarım terör estirenler de bundan nasibini alsınlar. Çözüm sürecinde de biz bu huzuru refahı arıyoruz" ifadelerini kullandı. 

‘GÖNDERDİKLERİ O SİYAH BAŞ ÖRTÜLERİNİ DE ALDIM’

Özgecan'ın ailesinin gönderdiği siyah baş örtüsünü aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün gönderdikleri o siyah baş örtülerini de aldım. Bunun mesajını da buradan vermek istiyorum. İnşallah o mesaj, beyaz baş örtüleri ile devam eder" dedi. 

‘ORTADOĞU KUZEY AFRİKA, AFRİKA KİMSENİN HESAPLAŞMA YERİ OLARAK KULLANILAMAZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ortadoğu kimsenin hesaplaşma yeri değil olmamalıdır. Kuzey Afrika, Afrika Kıtası kimsenin hesaplaşma yeri olarak kullanılamaz. Batıda ölenler de burada ölenler de bir can. Paris'te ölen 12 kişi için dünyayı ayağa kaldıranların Suriye'de katledilen 350 bin kişiyi görmezden gelmesi ne insani, vicdani ne de ahlakidir. Bu ateş eninde sonunda herkese değecektir" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Diyarbakır’da ranta karşı mücadele sürecek’

SONRAKİ HABER

Van’da yüzlerce liseli Özgecan için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...