18 Şubat 2015 10:17

‘Diyarbakır’da ranta karşı mücadele sürecek’

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, yerel seçimlerden bu yana belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Eş başkanlar Diyarbakır’ın sorunlarının çözümünde önemli adımlar attıklarını belirterek, ranta karşı mücadelenin süreceğini ifade ettiler.

Paylaş

Eş başkanlar gazetecilerle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını ilk olarak yanıtlayan Gültan Kışanak, ulaşım sorununun çözümü için her gün tartışma yürüttüklerini belirterek, şunları söyledi: “Özellikle hafif raylı sistem projesi göreve başladığımızdan beri masamızdan hiç eksik olmadı. Hafif raylı sistem konusunda çeşitli finans kuruluşlarıyla görüşmelerimiz oldu. Bu konuda önemli bir aşamaya geldik. Kentimiz için hangi kuruluşun teklifi uygunsa ona karar vereceğiz. Gidişat birkaç ay içinde kredi sorununun çözüleceğini gösteriyor. 215 yılı içinde bu projeye başlayacağız.” Ulaşımda temiz enerji kullanmayı amaçladıklarını söyleyen Kışanak, bunun için önümüzdeki günlerde 45 tane doğal gazla çalışan otobüs almaya karar verdiklerini belirtti. Ulaşıma açılmamış yolların da kullanıma sunulması için çalıştıklarını kaydeden Kışanak, önümüzdeki yıl Diyarbakır’ın ulaşım konusunda daha rahat bir kent olacağını ifade etti. 

ANLI: RANTÇILARLA KARŞI KARŞIYA GELECEĞİZ
Kentteki çalışmalar hakkında bilgi veren Fırat Anlı ise, göreve geldiklerinden beri birçok hukuksuzlukla karşılaştıklarını söyledi. Diyarbakır’da çeşitli alanların ranta kurban edilmek istendiğini kaydeden Anlı, “Özellikle Dicle Vadisi, On Gözlü Köprü, Sanat Sokağı, Kayapınar bölgesinde yaratılmak istenen ranta, hukuksuzluğa ve bu kentin ortak değerlerine yönelik saldırılara karşı bir irade oluştu. Başta belediyelerimiz olmak üzere sivil toplu örgütleri ve çeşitli kurumlar bir arayış içinde” dedi. Diyarbakır’ın bölgesel bir merkez olduğunu söyleyen Anlı, “Rojava’daki ve Şengal’deki gelişmeler bu rolün önemini bir kez daha göstermiştir. Her gün uluslararası heyetler kentimizi ziyaret ediyor. Ancak bölgesel merkez olma konusunda kentteki diğer unsurlar da ellerinden geleni yapmalıdır” dedi. Temel veriler konusunda iyi bir noktada olduklarını söyleyen Anlı, “Kendi eksiklerimizi de görüyoruz. Ama bazı noktalardaki müdahalelerimizle çok daha iyi bir konuma geleceğiz. Daha önce belediyemize fiziki saldırılar da oldu. Ama belediyemiz güçlü bir irade tesis etti. Yeri geldiğinde DEDAŞ’la yeri geldiği zaman diğer rant çevreleriyle karşı karşıya gelmelerimiz devam edecek” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Yatalak hasta, 7 saat ambulans bekledi iddiası

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Paradan bahset paradan. Hiç paradan bahsetmiyorsunuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...