18 Şubat 2015 09:34

Kılıçdaroğlu: Vekillere saldırmak, halka yaşatacaklarının başlangıcı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün gece Meclis Genel Kurulu’na kapalı oturumda yaşananları, “Şiddet devletini zorbalıkla kabul ettirmek için mecliste terör estirmek, vekillere saldırmak, halka yaşatacaklarının başlangıcıdır.’ şeklinde değerlendirdi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün gece Meclis Genel Kurulu’na kapalı oturumda yaşananları, “Şiddet devletini zorbalıkla kabul ettirmek için mecliste terör estirmek, vekillere saldırmak, halka yaşatacaklarının başlangıcıdır.’ şeklinde değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Meclis’te yaşananları sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirdi. Kılıdaroğlu’nun değerlendirmesi şöyle: “Sokakta halkına, mecliste muhalefete saldıran bir zihniyet... Bu iktidarın uyguladığı tek yasa şiddet, haksızlık ve hukuksuzluk yasasıdır! Şiddet devletini zorbalıkla kabul ettirmek için mecliste terör estirmek, vekillere saldırmak, halka yaşatacaklarının başlangıcıdır.

Milletin vekillerinin meclis çatısı altında can güvenliği yokken AKP'nin, milleti korumak için yasa çıkarma yalanına kimse inanmaz!”
 

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ GÖK: BU YASAYA DAHA ÇIKMADAN ŞİDDET VE KAN BULAŞTI

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, iç güvenlik yasasına daha çıkmadan şiddet ve kan bulaştığını söyledi. 

Gök, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. En tarihsel ve kritik toplantılarından bir tanesini gerçekleştirdiğini dile getiren Gök, "AKP, faşizmi Meclis'te denemeye çalışıyor. Kurmak istediği polis devletini önce Mecliste kendi militan kadrolarıyla denemeye çalışıyor. Vekillerin görev yapması engelleniyor. Dün CHP olarak demokrasiden uzaklaştıracak, faşist bir devlet anlayışlı yasaya karşı, milletten aldığı yetki ile demokrasi, insan hakları ve hukuku korumak için göğsümüzü siper ettik. Biz bu bedeli ödemeye hazırız, halkımız ve ülkemiz adına. Kimse bizi yıldıramaz, korkutamaz." diye konuştu. 

Bu faşizme geçit vermeyeceklerini vurgulayan Gök, "Bu yasaya daha çıkmadan şiddet ve kan bulaştı. Bu yasa daha görüşülmeden kan bulaşmıştır. Haklarımızın gasp edilmesine müsade etmedik. Dün Meclis en kanlı günlerinden birini yaşamıştır." ifadelerini kullandı. 

'YASA GEÇERSE SEÇİMLER TEHLİKEYE GİRER'

AKP'nin sayısal çoğunluğu meşru saydıklarını ifade eden Gök, çoğunluğa dayandırılarak bu yasa geçirilirse seçimlerin dahi tehlikeye gireceğini vurguladı. Seçim çalışmaları sırasında polisin, valinin keyfi davranabileceği uyarısında bulundu. Tarihsel uyarılarını paylaştığını anlatan Gök, bu yasanın herkesi mağdur edeceğinin altını çizdi. 

Dün İstanbul'da kar topu oynadığı sırada öldürülen gazeteci Nuh Köklü içi başsağlığı dileyen Gök, "Bu, 'Benim esnafım gerektiğinde polistir' diyen anlayışın sonucudur. övüne biliyorsan övün Cumhurbaşkanı. Bir cam bir candan daha değerli. Eserleriyle övüneceklerse övünsünler." ifadelerini kullandı. 

MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK: DÜN GECE EŞKIYA MECLİS’İ BASTI

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında beş vekilin yaralandığı dünkü Genel Kurul kavgasına tepki gösterdi. Öztürk, “Dün gece eşkıya Meclis’i bastı. Hem Meclis’in kürsüsünde kanunsuzluk vardı hem de salonda kanunsuzluk vardı. Öyle anlaşılıyor ki AK Parti’deki bir takım milletvekilleri sağduyularını yitirmişler, milletvekili olduklarını unutmuşlar ve kendilerine kabadayı süsü vererek Meclis’te saldırı yapıp, terör estirmişler. Ne pahasına olursa olsun bu ‘Güvenlik Paketi’ni geçirme adına. Niye? ‘Önümüzde listeler oluşturulacak, listelere girebilir miyiz’ diye. Bu yasanın geçmemesi kişilerin milletvekili olmamasından daha az önemli değildir.” diye konuştu.

‘BEN YASAYI NE PAHASINA OLURSA OLSUN GEÇİRECEĞİM’ DİYENLERİN GÖZÜNÜ KAN BÜRÜMÜŞTÜR’ 

AKP’nin ‘faşist’ yasalara baş vurmak zorunda kaldığını ifade eden Ali Rıza Öztürk, İç Güvenlik Paketin yeterli ölçüde toplumsal muhalefetin gösterilmesi durumunda söz konusu yasanın Parlamento’dan geçmeyeceğine inandığını ifade etti. 

‘ÖNÜNE GELENİ İÇERİ ALIYORLAR’

CHP’li Ali Rıza Öztürk, iktidarın çıkardığı yasalarla ‘önüne geleni’ içeri aldığını savunarak şu ana kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten 110 tane dava açıldığını ifade etti. Öztürk, “Polis bakıyor, suç bulamıyor. ‘Yaz, cumhurbaşkanına hakaret’ diyor, tutukluyor. Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 100. maddesinde tutuklama nedenleri sayılı. Bu tutuklama nedenlerin arasında cumhurbaşkanına hakaret tutuklama nedeni değildir. Hakaret yargılanır, sonunda adamın cezası varsa cezasını çeker. Niye cumhurbaşkanına hakaret tutuklama nedeni oluyor da köydeki Mehmet Ağa’ya hakaret tutuklama nedeni olmuyor? Böyle bir şey olabilir mi?” diye sordu.

TBMM’DE YARALANAN ERYILMAZ: BİZİ YILDIRAMAYACAKLAR

TBMM’de iç güvenlik yasa tasarısının görüşmeleri esnasında yaşanan tartışmada yaralanan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz “Bizi yıldıracaklarını zannediyorlar ancak yanılıyorlar” dedi.

Yaşanan arbedede kendisi ile birlikte dört milletvekilinin daha yaralandığı bilgisini veren Eryılmaz, kendisinin eline ve yüzüne aldığı darbelerle yaralandığını ilk müdahalenin Başkent Üniversite Hastanesi acil servisinde yapıldığını belirtti.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınlayan Eryılmaz şu ifadeleri kullandı: “AKP faşizmi millet iradesinin tecelli ettiği Parlamento’ya kadar uzandı. Polise geniş yetkiler tanıyan iç güvenlik paketinin mecliste görüşülmeye başlandığı ilk günde AKP milletvekilleri CHP ve HDP milletvekillerine öldüresiye saldırdılar. Bizleri yıldırabileceklerini zannediyorlar ancak yanılıyorlar. Hem meydanlarda hem de mecliste faşizme karşı mücadelemiz devam edecek. Faşizme geçit yok. Direne direne kazanacağız.” dedi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Şevket Kazan, 28 Şubatçılardan şikayetçi olmadı

SONRAKİ HABER

2 kişi donarak öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...