18 Şubat 2015 04:51

THY uçağı pistten çıktı

Beyrut - İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları (THY)'ye ait yolcu uçağı, Atatürk Havalimanı’na inişinin ardından taksi yolundan çıkarak toprağa saplandı. Yolcular 1 saat uçağın içinde beklemelerinin ardından kapılardan tahliye edildi.

Paylaş

THY Beyrut – İstanbul seferini yapan TC-JSE kuyruk tescilli Airbus A321 tipi Kızılırmak adlı yolcu uçağı, saat 05.05’te Atatürk Havalimanı’na iniş gerçekleştirdi. Bu sırada park yerine gitmek için taksi yoluna giren uçak, yoğun kar yağışı ve buzlanma yüzünden taksi yolundan çıktı ve uçağın ön dikmesi toprak zeminde kara saplandı. 

Olay sırasında yolculardan yaralanan olmadığı, Beyrut uçağının da kısa sürede çıktığı bölgeden çekildiği bildirildi. THY uçağının toprak zemine çıkmasının ardından Atatürk Havalimanı’na tüm iniş ve kalkışlar durduruldu. İstanbul’a gelen uçaklar başka havalimanlarına yönlendirildi. Olay anında görevde olan DHMİ Kriz masası ekipleri itfaiye ve ambulanslarla uçağın çıktığı yere gelerek anında müdahale etti. 

Yolcular yaklaşık 1 saat uçağın içinde bekledi. Uçağa gelen yetkililer yolcuları kapılardan tahliye ederek dış hatlar terminaline getirdi. Uçak, yapılan çalışma sonucu saat 07.00 sıralarında kurtarıldı ve THY Teknik Hangarı'nın önüne getirildi. Ancak bu süre içinde bagaj kapıları donan uçağın bagajlarının gelmesi iki saat sürdü. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

'Özgecan'ın katil zanlısı hastaneye kaldırıldı' iddiaları yalanlandı

SONRAKİ HABER

AİHM, zorunlu din dersine son noktayı koydu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...