17 Şubat 2015 21:01

Putin: Türkiye ile işbirliğinden vazgeçmeyeceğiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başka projelerin olasılığı durumunda Türkiye ile Türk Akımı doğalgaz boru hattının gerçekleştirilmesi ile ilgili işbirliğinden vazgeçmeyeceklerini açıkladı.

Paylaş

Macaristan’ın başkenti Budapeşt’te Macar Başbakanı Viktor Orban ile düzenlediği basın toplantısında Putin basının sorularını cevapladı.

Rusya lideri, “Türkiye ile işbirliğinden vazgeçmeyeceğiz. Sadece bu ayıp olduğu için değil. Türk dostlarımızla anlaştıktan sonra ‘bize Avrupa başka şey öneriyor, dolayısıyla hayır’ diyoruz demek saçma. Aynı zamanda bunu yaparak kendimizi aptal yerine de koyabiliriz. Bugün Avrupa Komisyonu vazgeçti, yarın evet dedi, öbür gün yine vazgeçer, daha önceki yıllarda olduğu gibi...Rusya bugün çok güvenli ortak ve gelecekte de böyle kalmaya devam edecek” dedi.

Putin Güney Akım konusunun kapatıldığını yineleyerek, “Güney Akım’a artık dönüş yok. Türk ortaklarımızla anlaştık. Türkiye ise hafızam yanıltmıyorsa, Gazprom için doğalgaz alım kapasitesi bakımından Avrupa’da Almanya’dan sonra ikinci ülke. Bu çok büyük piyasa.” şeklinde konuştu.

Macar Başbakanı Orban da Türkiye üzerinden Yunanistan’a yönelik Rus doğalgaz sevkiyatına ilgi duyduklarını söyledi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Myanmar’da OHAL ilan edildi

SONRAKİ HABER

'Özgecan'ın katil zanlısı hastaneye kaldırıldı' iddiaları yalanlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...