17 Şubat 2015 17:23

'Katil, erkek, devlet ve yargı birliği!'

Bingöl, Dersim, Mardin ve Bitlis'te, Özgecan Aslan'ın katledilmesi protesto edilerek, katilin erkek, devlet ve yargı birliği olduğu belirtildi.

Paylaş

BİNGÖL 

Eğitim Sen Karlıova Temsilciliği, Özgecan Aslan'ın katledilmesini Fatih Caddesi'nde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla protesto etti. Yüzlerce yurttaşın katıldığı açıklama yapılan saygı duruşunun ardından gerçekleştirildi. Açıklamayı yapan Eğitim Sen üyesi İrem Kayıkçı, cezasız bırakılmak istenen kadın cinayetlerine ilişkin davaların takipçisi olacaklarını ifade etti. Kayıkçı, ''Bizler demokratik hakları savunan kadınlar olarak, 20 yaşında genç bir kadın olan Özgecan'ı vahşice katleden canilerden bu katliamları önlemeyen erkek sistemden sorulacak hesabımız var. Çocuklarımızın çığlıklarına kulaklarını tıkayan erkek adalet sistemi ile mücadelemiz devam edecek" dedi.

DERSİM

Dersim'in Mazgirt ilçesinde de, yurttaşlar Özgecan için AKP Mazgirt İlçe Teşkilatı binası önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. "Hepimiz kadınız hepimiz Özgecan'ız" ve "Doğurduklarımız tarafından katlediliyoruz" dövizleri taşınan eylemde, "Katil devlet hesap verecek",  "Kadınız haklıyız kazanacağız" ve "Özgecan'ın katili T.C devleti" sloganları atıldı. 

Yurttaşlar adına açıklamayı yapan Fatma Cansök, Özgecan'nın katilerinin erkek, devlet ve yargı birliği olduğunu belirtti. Kadın katliamlarını engellemeyen, katileri aklayan tüm devlet kurumlarının kadın katliamlarının ortağı olduğunu söyleyen Cansök, "Bu katliamın ortağı Bakanlar, Başbakan, Cumhurbaşkanı başta olmak üzere erkek egemen devlettir. Özgecan'ı da diğer yüzlerce kadını da kadına yönelik uyguladığınız politikalar katletmiştir. Erkekleri cesaretlendiren, aklayan tecavüzcü ve katliamlara teşvik eden adalet anlayışınızdan hesap soracağız" dedi.

MARDİN

Eğitim Sen Kızıltepe Şubesi de, Özgecan cinayetini Özgürlük Meydanı'nda gerçekleştirdikleri yürüyüşle protesto etti. "Kadın cinayetleri politiktir" pankartı ile Özgecan'ın fotoğraflarının taşındığı yürüyüşte "Jin jiyan azadi", "Faşizme ölüm kadınlara özgürlük" sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından aynı yerde basın açıklamasını yapan Eğitim Sen Kızıltepe Şubesi Kadın Sekreteri Sevinç Tanrıverdi, cinayeti hatırlatarak, "Daha bu vahşetin şokunu atlatamadan Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde eşi tarafından katledilen Meryem'in haberini aldık. Bundan sonraki süreçte kadın cinayetlerinin cezasız bırakılmaması için mücadele eden tüm kadınlar bu davanın takipçisi olacak. Bu vahşetlerin yaşanmaması için mücadeleye devam edecektir" dedi. 

BİTLİS 

Bitlis'te ise, Kongreya Jinan Azad (KJA) Özgecan cinayetini meşaleli yürüyüşle protesto etti. DBP Bitlis İl Örgütü binası önünde bir araya gelen yüzlerce kadın yaktıkları meşaleler eşliğinde Ulu Cami önüne doğru yürüyüşe geçti. "Özgecan'ın katilleri kadınların adaletinden kurtulamayacaktır" pankartı taşınan yürüyüşe, Bitlis Belediyesi eş başkanları, HDP-DBP il yöneticileri de katıldı.

"Jin jiyan azadi" , "Hak kadın adalet" ve "Erkekler vuruyor devlet koruyor" sloganları atılan yürüyüşte, "Erkek Devlet, bedenimden elini çek" ile "Katledilen kadınlar isyanımızdır" dövizleri taşındı. Yürüyüşün ardından açıklamayı yapan KJA üyesi Berivan Saz, "Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesi, başta Kürdistan ve Türkiyeli mücadeleci tüm kadınlar olmak üzere kadın özgürlük çizgisini esas alan tüm yurtsever devrimci kadınlar için bir isyan ve örgütlenme gerekçesi olmalıdır" dedi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Doruk’ta İşçi Kıyımı

SONRAKİ HABER

Tekstil işçisi kadın, kendisine saldıran erkeği bıçakladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa