17 Şubat 2015 15:45

Özgecan’ın için eylem yapan öğrencilere şiddet uygulandı iddiası

Tarsus ilçesinde katledilen Özgecan Aslan için Mersin'in birçok noktasında eylem yapılırken, eylemlere katılan lise öğrencilerine okul müdürleri tarafından şiddet uygulandığı iddia edildi.

Paylaş

Tarsus ilçesinde katledilen Özgecan Aslan için Mersin'in birçok noktasında eylem yapılırken, eylemlere katılan lise öğrencilerine okul müdürleri tarafından şiddet uygulandığı iddia edildi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde tecavüz edildikten sonra katledilen Özgecan Aslan için birçok kentte eylemler sürerken, eylemlere katılan Mersin Pozcu Anadolu Lisesi ve Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi'nde okuyan öğrencilerin okul müdürleri tarafından şiddete maruz kaldığı iddia edildi. 

Özgecan Aslan'ın katledilmesini protesto etmek için yaptıkları eylemde okul müdürü tarafından tartaklandığını belirten Pozcu Anadolu Lisesi öğrencisi S.B. adlı öğrenci, kadına dönük şiddetin liselere kadar yayıldığına dikkat çekerek, kadına yönelik şiddetin artmasının sebebinin ise hükümetin cinsiyetçi politikalarından kaynaklandığını söyledi. S.B. "Biz liseli öğrenciler olarak kendi okulumuzda tartaklanacaksak ne yapacağız" diye sordu.

'OKUL MÜDÜRÜ ARKADAŞLARIMI ODASINA ÇEKEREK TEHDİT ETTİ'

Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesinde okuyan S.T. isimli öğrenci ise, Özgecan'ın katledilişini protesto etmek için okulda etkinlik düzenleyip oturma eylemi yaptıklarını kaydederek, eylem sonunda okul müdürünün üç arkadaşını odaya çekerek tehdit ettiğini iddia etti. Artık okullarda müdür ve hocalar tarafından tehdit edilmek istemediklerini, toplumsal bir olaya tepki göstermelerinin normal olduğunu söyleyen S.T. "Bu vahşet karşısında susmamızı kimse beklemesin" dedi. 

'KADINA YÖNELİK ŞİDDET LİSELERE KADAR DAYANDI'

Konuya ilişkin Pozcu Lisesi önünde açıklama yapan Dev Lis üyesi öğrenciler, "Artık sorunun kıyafet değil, zihniyet olduğunu anlayalım", "Özgecan'ın çığlığı AKP'yi yenecek" ve "Susma haykır tecavüze hayır" dövizleri taşıdı. "Susmayacak, susmayacak, kadınlar artık susmayacak" ve "Jin jiyan azadi" sloganları atan öğrenciler adına açıklamayı yapan Dev Lis üyesi Helin Ertekin, kadın katliamların son bulması için alanlarda olacaklarını ve kadına yönelik her türlü şiddete karşı seslerini yükselteceklerini belirtti. Okul yönetimlerinin öğrencilere yönelik tehdit ve şiddeti kabul etmeyeceklerinin altını çizen Ertekin, kadına yönelik şiddetin liselerde devam ettiğini ifade etti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Anne ve babası, Özgecan'ı mezarlıkta ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Tarihi saat çalındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...