17 Şubat 2015 14:49

Eskişehir Barosu özgürlükler için yürüdü

AKP Hükümeti’nin, “İç Güvenlik Paketi” adı altında, hak ve özgürlükleri rafa kaldıran ve muhalefeti susturmayı amaçlayan kanun tasarısına karşı Eskişehir Barosu avukatları bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Paylaş

AKP Hükümeti’nin, “İç Güvenlik Paketi” adı altında, hak ve özgürlükleri rafa kaldıran ve muhalefeti susturmayı amaçlayan kanun tasarısına karşı Eskişehir Barosu avukatları bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş, iç güvenlik yasasının ertelemelerin ardından meclise tekrar geldiği gün yapıldı. 
Eskişehir Adliye Sarayı önünde bir araya gelen avukatlar, “Polis Devleti İstemiyoruz”, “İç Güvenlik Yasası Geri Çekilsin”, “Özgürlük Yoksa Güvenlik de Yok” pankartları ve sloganlarıyla Hamamyolu Caddesine yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından Hamamyolu Caddesinde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. 

Basın açıklamasını gerçekleştiren Eskişehir Barosu Başkanı Avukat Rıza Öztekin artık avukatlar bile sokaklara çıkıyorsa birşeyleri düşünmek gerektiğini belirterek iç güvenlik paketinin bugün meclis gündemine geldiği ve bu paketin geçirilmesi konusunda “çok üst düzey” talimatlar verildiğini dile getirdi.  Özgecan Aslan cinayetine de değinen Öztekin İç güvenliğin tartışıldığı bir ülkede böylesi vahşi bir cinayeti kimse açıklamayaz dedi. Hükümetin sürekli huzur ve istikrar bahsettiğini belirten Öztekin, “En çok faşist hükümetler istikrardan bahseden çünkü hiç kimse olumsuzluklara karşı sesini çıkartamaz” dedi. Bugün ülkede asıl güvenlik sorununun genç bir kadının cebinde biber gazı ile gezmek zorunda kalması olduğu belirten Öztekin hükümetin Özgecan Aslan katliamında aynı Soma katliamında olduğu gibi fıtrat ve kader benzeri açıklamalarını da kınadığı belirtti. 

İç güvenlik yasasının kabul edilmesi halinde bugün bu yaptıkları yürüyüşün son yürüyüş olabileceğini belirten Öztekin, bütün halkı bu iç güvenlik yasasına karşı çıkmaya çağırdı ve “polis devleti hukuk devletinin karşıtıdır” diyerek açıklamasını sonlandırdı. (Eskişehir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi

SONRAKİ HABER

Kalkan: HDP yetmez ÖDP, EMEP, TKP'ye de sorumluluk düşüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...