17 Şubat 2015 14:46

Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi

Diyarbakır'da geçen Aralık ayında eşi 39 yaşındaki Emine Börü'yü tabancayla kurşun yağdırarak öldürmekten tutuklanan 42 yaşındaki Ramazan Börü hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

Paylaş

Diyarbakır'da geçen Aralık ayında meydana gelen olayda; Ramazan Börü, 3 çocuk annesi 12 yıllık eşi Emine Börü'yü yatakta uyuduğu sırada tabancayla 4 kurşun sıkarak öldürdü. Cinayeti araştıran Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamlayarak iddianame hazırladı. İddianamede şüpheli Ramazan Börü'nün 'Eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılması istendi.

EŞİNİ VURDUKTAN SONRA İNTİHAR ETMEK İSTEDİ

İddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı, Ramazan Börü ve Emine Börü'nün 12 yıllık evli olduklarını ve 3 çocuklarının bulunduğunu belirtti. 1 Aralık 2014 günü saat 06.30 sıralarında şüpheli ve maktülün evlerinin yatak odasında uyuduğu vurgulanan iddianamede, Ramazan Börü'nün elini eşinin üzerine attığı, ancak Emine Börü'nün elini üzerinden çekmesini istediği kaydedildi. İkili arasında bu nedenle tartışma çıktığını belirten savcı, bu sırada Emine Börü'nün eşi Ramazan'a bağırmaya başladığını vurguladı. Bunun üzerine sinirlenen Ramazan Börü'nün elbise dolabında sakladığı tabancayı alarak eşine 4 el ateş ettiği kaydedilen iddianamede, Emine Börü'nün yatakta hareketsiz kaldığı belirtildi. İddianamede, şüphelinin daha sonra silahı başına dayayarak intihar etmek istediğini ancak o sırada evde bulunan annesinin odaya geldiği vurgulandı. Annesinin şüphelinin elinden almaya çalıştığı silahın patlaması sonucu kurşunun Ramazan Börü'nün baş kısmını sıyırdığını ifade eden savcı, Börü'nün yere düştüğü ve 10-15 dakika sonra kalkarak evden çıktığı belirtildi. 

Cumhuriyet Savcısı, bir süre sonra eve gelerek elini ve yüzünü yıkayan Ramazan Börü'nün daha sonra polise teslim olduğunu kaydetti.

KATİL SAVUNMASI: 'TEPKİ VERMEYİNCE ATEŞ ETTİM' 

İddianamede olaydan sonra yer gösterme işlemi yaptırılan şüphelinin ifadeleri de yer aldı. Katil zanlısı Ramazan Börü, "Yatağın sol kısmında yatıyordum. Eşim de sağ kısmında yatıyordu. Aramızda tartışma çıkınca yataktan kalktım. Gardıropun sağ sürgülü kapısını açaram silahı aldım ve eşime doğrulttum. Eşim tepki vermeyerek, yataktan kalkmadı. Ben de o yatarken 4 el ateş ettim. Olayın vehameti ile silahı kafama dayayıp ateş ettim ve yere düştüm" dedi.

SANIK İLK DURUŞMAYA KATILMADI

İddianamenin kabul edilmesinin ardından Ramazan Börü'nün yargılanmasına Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. 

Davanın bugün görülen ilk celsesine tutuklu sanık Ramazan Börü akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için hastaneye sevk edildiği için katılmazken, Emine Börü'nün ailesi ve çok sayıda kadın avukat katıldı. Mahkeme Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davaya katılma talebini kabul ederken, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'nin talebini ise reddetti. 

Duruşmada söz alan Emine Börü'nün ailesinin avukatı Gamze Yalçın, "Maktülün öldürülmeden önce de şiddete maruz kaldığı açıktır. Daha önce de Kadın Sığınma Evi'ne gitmiş, çocuklarının hasretine dayanamayarak şiddet gördüğü eve geri dönmüştür. Sanığın çok sayıda sabıkası mevcuttur"dedi.

BABAM ANNEMİ ÖLDÜRDÜ 

Duruşmada söz hakkı verilen Emine Börü'nün babası Hüseyin Güneş, "Kızım daha önceden şiddet görmüştü. Olaydan iki gün önce bana telefon etti. Sanığı kast ederek, 'Bu yine kudurmuş, ben eve geleceğim'dedi. Ben de eve gelmesini istedim. Akşama kadar gelmeyince telefon açtım. Önce telefonu kapalıydı. Daha sonra telefonu açarak kayınvalidesi ve görümcesinin eve gelip eşi ile konuştuğunu söyledi. Olay günü kızımın evinin önünden geçerken kalabalık gördüm. Torunum Furkan'a sorduğumda, 'Babam annemi öldürdü'dedi" diye konuştu.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. (Diyarbakır/DHA)

ÖNCEKİ HABER

El Kaide'nin başına ödül koyduğu karikarürist saklanıyor

SONRAKİ HABER

Eskişehir Barosu özgürlükler için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...