17 Şubat 2015 12:05

Nihat Doğan hakkında suç duyurusu

Mersin Barosu'na kayıtlı avukatlar, Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili attığı tweetler nedeniyle Nihat Doğan hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

Burak ŞEFKAT
Mersin

Mersin Barosu'na kayıtlı avukatlar, Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili attığı tweetler nedeniyle Nihat Doğan hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Mersin Adliyesinde açıklama yapan avukatlar, Nihat Doğan'a tepki gösterdi. Av. Yaprak Birden, Özgecan Aslan cinayetini anımsatarak "Söz konusu olay için tüm Türkiye hatta yurt dışında bile insanlar ayaklanmışken böyle bir olayı kınamak için her türlü protesto yapılırken, din, dil, ırk, etnik köken ayırmadan böyle bir vahşeti kınamak için her türlü şey yapılırken kendini sanatçı diye adlandıran, ünlü, ben sanatçı diyemiyorum kendine Nihat Doğan sosyal paylaşım sitesinden bu olayla ilgili yorumlar yaparken bir paylaşımda bulunmuştu. Söz konusu paylaşımla adeta mini etek giyenlerin tacize uğramasını meşru kılmıştır. Bu şekilde, insanları mini etek giyerse tacize uğraması, tacize uğrayabileceği yönünde suça teşvik etmiş ve bu yaşanan elim vahşetin üzerine böyle bir açıklama yaparak son derece talihsiz bir duruma düşürmüştür toplumu. Bu nedenle biz bu yaşanan olayın, yaptığı paylaşımların suç unsuru içerdiğini, suçu, suçluyu övme suçunu, ayrıca insanları suça tahrik etme, teşvik etme suçunu ve bu paylaşımı da yaparken 'laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar' diye bir tabir kullanmış ve bu şekilde de halkı laik sistemi benimseyenlere karşı kin ve düşmanlığa sevk etmiştir. Bu yasada da zaten Kamu Barışına Karşı Suçlar altında düzenlenmektedir" dedi.
 
Ünlü birinin bu konuda daha dikkatli davranması gerektiğini belrten Avukat Yaprak Birden, "Ancak bunu yapmayarak sadece düşüncesizce bir açıklama yapması üzerine tarafımızdan bunun cezasız kalmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz ve cezalandırılması için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Zincirleme kazalar TEM'i trafiğe kapattı

SONRAKİ HABER

170 sunucu Özgecan için siyah giydi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...