25 Temmuz 2011 07:50

Hasankeyf unutturuluyor

İnşaatı devam eden ve tarihi şehir Hasankeyf’i sular altında bırakacak olan Ilısu Barajı’nın git gide gündemden düşmesi kaygılara neden oluyor. Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi Sözcüsü İpek Taşlı, halen baraj inşaatının devam ettiğini belirterek, son zamanlarda siyasi gündemin yoğun olmasının, çatışmaların yayılıyor

Hasankeyf unutturuluyor
Paylaş
Gülsen Aslan

Dünya kültür mirası açısından önemli olan ve 12 bin yılık geçmişe sahip antik Hasankeyf kentini sular altında bırakacak olan Ilısu Barajı projesi tüm hızıyla devam ediyor. Hasankeyf’in kurtarılması için yıllardır yoğun çabaların içinde olan Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi, konunun siyasi gündemin parçası haline getirilmesi gerektiğinden yana. Hasankeyf’in sular altında kalmaması için ilçe halkı, sivil toplum örgütleri, ulusal ve uluslararası birçok kuruluşun yıllardır gerçekleştirdikleri etkinlikler ve protestolarla dikkat çekmeye çalıştığı baraja karşı, en son “Büyük Anadolu Yürüyüşü” ve “Big jump” etkinlikleri yapılmıştı.

BARAJ YAPIMI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi Sözcüsü İpek Taşlı, baraja karşı yeni bir gelişme olmadığını belirterek, baraj yapımının devam ettiğine dikkat çekti. Birkaç ay önce barajda çalışan işçilerin greve gittiğini ancak greve giden işçilerin işten çıkarılarak yerlerine yenilerinin alındığını hatırlatan Taşlı, baraj çalışmalarının hızından hiçbir şey yitirmediğini söyledi. Taşlı son olarak, bütün Türkiye’ye çağrı yaparak, “Hasankeyf bizim tarihimiz ve onu sahiplenmeliyiz” dedi. (DİHA)

(Fotoğraf: Eylem Lodos)

ÖNCEKİ HABER

Şavşat’ta eylem hazırlığı

SONRAKİ HABER

Onlar hep var ama kimse görmüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa