17 Şubat 2015 10:52

Avukatlardan demokrasi nöbeti

İç güvenlik paketine tepkiler devam ediyor. İzmir Adliyesi’nde ‘demokrasi nöbeti’ tutan avukatlar paketin geri çekilmesini istedi.

Paylaş

İç güvenlik paketine tepkiler devam ediyor. İzmir Adliyesi’nde ‘demokrasi nöbeti’ tutan avukatlar paketin geri çekilmesini istedi.

İzmir Barosu’nun çağrısıyla İzmir Adliyesi binası içerisinde bir araya gelen avukatlar vestiyer odasının önünde oturma eylemi yaptı.

Mersin’de tecavüze direndiği için öldürüldükten sonra yakılan Özgecan’ın fotoğraflarını da taşıyan avukatlar, oturma eylemi sonrasında basına açıklamada bulundu. İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, yasanın hakim ve savcıları ortadan kaldırarak yerine vali ve kaymakamları getirmek istediğini belirtti. Özcan, “Sadece avukatlar değil, bütün hukukçuları, üniversiteleri, hukukçu hocaları, meclisteki hukukçuları göreve davet ediyorum. Hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı sağlana kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.

Ayrıca Aksaray Barosu adına yazılı açıklama yapan Baro Başkanı Levent Bozkurt da “İç güvenlik paketinin toplumun hukuk güvenliğini tehlikeye sokacağına dair endişelerimizi paylaşıyor ve milletvekillerini uyarıyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Samsun'da okul yerine cami yapılması kararı iptal edildi

SONRAKİ HABER

Sağlık-İş İzmir Şubesi’nde yeni yönetim belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...