17 Şubat 2015 08:27

Özgecan'ın arkadaşı: O katil beni de taciz etti

Özgecan’ın okul arkadaşları servislerin yetersiz kaldığını, mecburen kullandıkları minibüslerde tacize uğradıklarını söyledi. Öğrencilerden A.G, Özgecan’ın katil zanlısı şoförün daha önce kendisini de taciz ettiğini söyledi.

Paylaş

Al Jazeera Türk'ten Murat Eğilmez'in haberine göre üniversitenin sabah 07.30, öğlen 13.30 ve akşam 16.30’da farklı güzergâhlarda ücretsiz servis araçları var. Ancak bu servisleri kaçıran ya da ders saatleri uymayan öğrenciler mecburen TOK minübüslerini kullanmak zorunda. Geçen hafta öldürülen Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Pskiloji Bölümü öğrencisi Özgecan Aslan da bu minibüslerden biriyle evine dönüyordu. Özgecan'ın katil zanlısının bu minibüslerden birinin şoförü çıkmasının ardından arkadaşları, zaten korku içinde kullandıkları bu araçlara artık binmek istemiyor. 

Seslerini duyurmak için Çarşamba günü üniversite önünde büyük bir eyleme hazırlandıklarını belirten öğrencilerden A.G, Özgecan’ı şahsen tanımadığını, ancak okulda birkaç kez gördüğünü hatırladığını söyledi:

“Ölümünü duyduğumda kafamı ellerimin arasına alıp tek suçumuz kadın doğmak mı diye düşündüm. Annesinin dediği gibi Özgecan'ın tek suçu otobüse mi binmesiydi? Hepimiz aynı durumu yaşadık ve bizim başımıza da aynı şey gelebilirdi. Herkesin elini vicdanına koymasını istiyorum. Herkesin bir şeylerin sorumluluğunu almasını bekliyorum. Bu bir katliam ama ilk değil. Türkiye'de her gün onlarca kadın tecavüze uğruyor, katlediliyor." 

PARA VERİRKEN ELİMİ TUTMUŞTU 

TOK minibüslerini sürekli kullandığını belirten A.G, “Ben bu katili 10-15 defa gördüm ve onun arabasına bindim, onun tarafından tacize de uğradım zaten. Para verirken elimi tutmuştu ve ben hemen çekmiştim ve arabadan inmiştim. Suratını da, kendisini de çok net hatırlıyorum. Bir gün bu adamın böyle bir şey yapacağını bekliyordum ben. Çarşamba günü amacımız sesimizi daha fazla duyurmak” dedi.

A.G tacize uğradığını kimseye söyleyemediğini de belirterek, “Kime gidip kime anlatacak, kime inandıracaksın yani. Sadece okul yönetimine defalarca servislerin yetersizliğini anlatmaya çalıştım o kadar” diye konuştu. 

'OKULDAN SERVİS TALEBİMİZ VAR'  

Aynı bölümde üçüncü sınıf öğrencisi Hazal Dilan Sümbül de Özgecan cinayetinin oluş şekli ve ölüm tarzını aklının almadığını, çok korktuklarını, bu yüzden okul yönetiminin bir an önce servis sorununu çözmesi gerektiğini söyledi.

“Katilin açıklamalarını aklım almıyor, bunu kabullenemiyorum. Birçok sivil toplum kuruluşu, kadın örgütleri eylem yaptı, Biz de Çarşamba sabahı büyük bir eylem yapmayı düşünüyoruz. Okuldan taleplerimiz var. Normal servis saatleri dışında ulaşımı gerçekleştirebileceğimiz hiçbir araç yok. TOK’ları kullanmak zorunda kalıyoruz. Şu an kullanmayacağız ama bunun bir alternatifi yok. TOK’larda taciz gördük. Kötü muamele gördük. Okuldan dönmek isteyen ya servisi bekleyecek ya da TOK’a binecek. Okul fazla sayıda ring koysa sorun çözülür.”

Sümbül, “Birçok arkadaşımız şu an dile getiriyor. Biz bir arkadaşımızla tacize maruz kaldık, o anda şokunu yaşayarak gidip bölüm hocalarımıza söyledik ama bir şey yapamadık. Okula servis saatleri ve ulaşım sorunun çözülmesi için birçok kez dilekçe verdik ama hiçbir geri dönüş olmadı. Denetimden uzak bu ilkel araçlara binmek istemiyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dicle Vadisi için yeni tehdit

SONRAKİ HABER

Saldırıya uğrayan işçiler İHD’ye başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...