17 Şubat 2015 07:39

‘Özgecan’ı unutturmayacağız’

Narlıdere Demokrasi Platformu Özgecan Aslan'ın katledilişini protesto etmek için Narlıdere Demokrasi Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Narlıdere Demokrasi Platformu Özgecan Aslan'ın katledilişini protesto etmek için Narlıdere Demokrasi Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. “Katledilen kadınları unutturmayacağız” pankartı arkasında bir araya gelen kitle, “Jin, jiyan, azadi” , “Üzgün değil öfkeli, yalnız değil örgütlü” , “Faşizme ölüm kadınlara özgürlük” sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen 6 Nolu Şube Başkanı İdil Uğurlu, AKP iktidarının yaratmak istediği muhafazakâr toplumu kadınların kabul etmeyeceğini söyledi. Uğurlu, “Özgecan’ı, katledilen kadınları, yıllarca süren davalarda tecavüzcüleri aklanarak hayatı karartılan N.Ç. gibi nice kız çocuğunu, savaşlardan kaçarak sığındıkları yerlerde ikinci eş olarak satılan, fuhuşa zorlanan ve adları bilinmeyen mülteci kadınları, yargıdan koruma talep etmesine rağmen şikâyeti dikkate alınmadığı için sokak ortasında erkeklerce katledilen kadınları hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.

ALİAĞA'DA ÖZGECAN İÇİN YÜRÜNDÜ

Eğitim Sen Aliağa Temsilciliğinin çağrısıyla bir araya gelen Aliağalılar da “Özgecan isyanımızdır” , “Kadın, yaşam, özgürlük” sloganlarıyla yürüyüş yaptı. Gençlerin yoğun olarak katıldığı eylemde demokrasi meydanında basın açıklaması yapıldı. Eğitim Sen Temsilcisi Mehtap Akyıldız, kadınların eşitlik ve özgürlük talebini dile getirdi. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Kırşehir'de işçi servisi devrildi, 16 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Mehmet Turgut, yılın fotoğrafçısı seçildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...