17 Şubat 2015 04:06

Bu illerde okullar tatil edildi

Soğuk hava ve kar yağışı yurdun pek çok merkezinde etkili olurken bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.

Paylaş

 

 

Soğuk hava ve kar yağışı yurdun pek çok merkezinde etkili olurken bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.

Samsun'da okullar il genelinde 2 gün tatil edildi. Tatilin önceden açıklanmaması nedeniyle öğrenciler tatili, okula vardıklarında öğrendi.

Samsun'da gece geç saatlerde yağmaya başlayan kar sonrası şehir merkezinin yüksek kesimlerindeki yerleşim yerlerinde kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu. Sabaha beyaz bir örtü ve kar yağışı ile uyanan vatandaşlar işyerlerine güçlükle gidebildi. Okulların önceden tatil edilmemesi ise öğrencilerin mağduriyet yaşamasına neden oldu. Sabah okullarına gitmek için yola çıkan öğrenciler, okula vardıklarında tatil olduğunu öğrendi. 

Önceki gün sadece taşımalı eğitimin tatil edildiğini duyuran valilikten yapılan açıklama şöyle: "Valimiz Sayın İbrahim Şahin, il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle oluşan olumsuz hava şartlarından dolayı, ilkokul, ortaokul ve liselerin 17 Şubat Salı ve 18 Şubat Çarşamba günü iki gün tatil edildiğini açıkladı. Valimiz Sayın İbrahim Şahin ayrıca, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağını ifade etti."

ZONGULDAK

Zonguldak'ta, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

Meteoroloji'nin yoğun kar yağışı beklendiğini açıklaması üzerine Zonguldak Valiliği bu sabah ilk ve orta dereceli okullar için tatil kararı aldı. Ayrıca, kamuda çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayıldı.

ORDU

Ordu’nun yüksek ilçelerinde dün geceden itibaren etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle 70 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Ordu Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri kapanan mahalle yollarından 50’sini iş makineleriyle tekrar ulaşıma açtı. Kar yağışı nedeniyle Gölköy ve Gürgentepe ilçelerinde okullar bir gün süreyle tatil edildi.

SİNOP

Sinop'ta da kent merkezinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, şehri kısa sürede karla kapladı. Kent merkezindeki kar yağışını gören çocuklar hemen sokaklara akın etti. İl merkezinde taşımalı eğitim gören okullar 2 gün süreyle tatil edildi.

DERSİM

Pülümür ilçesinde okullar 1 gün tatil edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da trafik kazası: 2 ölü, 2 yaralı

SONRAKİ HABER

Nasrallah'tan IŞİD'e karşı bölge devletlerine çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa