16 Şubat 2015 18:48

Tatvanlı kadınlar, Özgecan için yürüdü

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, Bitlis KESK Kadın Meclisi tarafından Özgecan Aslan için meşaleli ve siyah tabutlu yürüyüş düzenlendi.

Paylaş

Bitlis KESK Kadın Meclisi tarafından Tatvan ilçesinde düzenlenen meşaleli yürüyüşte Özgecan'ın katledilmesi kınandı. Bir araya gelen yüzlerce kadın ve yürüyüşe destek veren erkek, Cumhuriyet Caddesi boyunca ellerinde meşaleler ve omuzlarında siyah kefenli tabut taşıdı. 

Yapılan yürüyüşün ardından Tatvan Yaşam AVM önünde toplanan grup, burada bir dakikalık saygı duruşunun ardından basın açıklaması yaptı. 

'SORUMLUSU DEVLETTİR'

Basın açıklamasını okuyan Bitlis Kesk Kadın Meclisi Sözcüsü Filiz Akılçağı, Özgecan Aslan’ın ölümünden devleti sorumlu tutarak “20 yaşındaki Özgecan’ın yakılmış cesedinin bulunduğu haberi ülkemizde kadına yönelik şiddetin korkunç boyutlarını bir kez daha gözler önüne seriyor. Tarsus’tan Mersin’deki evine dönerken, bir baba, oğlu ve arkadaşı tarafından kaçırılan, tecavüze uğrayan ve öldürüldükten sonra cesedi yakılan Özgecan’ın yaşadığı şiddetin ve vahşice katlinin sorumlusu devlettir” dedi.

Açıklamada kadına yönelik şiddete dikkat çeken Akılçağı, “Özgecan’ı, katledilen kadınları, yıllarca süren davalarda tecavüzcüleri aklanarak hayatı karartılan N.Ç. gibi nice kız çocuğunu, savaşlardan kaçarak sığındıkları yerlerde ikinci eş olarak satılan, fuhuşa zorlanan ve adları bilinmeyen mülteci kadınları, yargıdan koruma talep etmesine rağmen şikâyeti dikkate alınmadığı için sokak ortasında erkeklerce katledilen kadınları hiçbir zaman unutmayacağız. Bununla birlikte AKP’nin kadın politikaları sonucu her gün kadın kırımı yaşanıyor" şeklinde konuştu. (Bitlis/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Süper Lig'de 20. haftanın görünümü

SONRAKİ HABER

Beria Onger’in ardından

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...