16 Şubat 2015 16:50

Özgecan'ın üniversitesinin yer aldığı mahalle ayağa kalktı

Paylaş

Burak ŞEFKAT
Tarsus

 

Mersin'in Tarsus ilçesinde, katledilen Özgecan Aslan'ın eğitim gördüğü Çağ Üniversitesinin yer aldığı mahallede kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, Yenice Mahallesi Cumhuriyet meydanında başladı. Burada toplanan binlerce kişi, Mersin Adana D-400 karayolunu yaklaşık bir saat boyunca trafiğe kapattı. Yoğun araç kuyruğunun oluştuğu D-400 karayolunda araç sürücüleri de eyleme kornalarıyla destek verdi. Eylem boyunca sık sık ''Kadın, yaşam, özgürlük'', 'Özgecan Aslan, yirmisinde bir fidan'' sloganları atıldı.

Basın açıklamasını okuyan Merve Bayer, 'Aile içinde kadın ve erkeğe biçilmiş kalıplarla ve kadını birey olarak görmeyen anlayışla yetişen çocuklar, yaşamı boyunca şiddet uygulamaya eğilimli olmaktadırlar. Bu kısır döngüyü durdurmak için şiddetle mücadelede kararlı bir devlet politikasına ihtiyaç vardır. Toplumun en savunmasız kesimi olan kadın ve çocukların yaşam hakkına yönelen suçlarda ceza indirimi uygulanmamasını istiyoruz" dedi.

Tarsus Belediyesi'ne de seslenen Bayer, 'Yerel yönetimler halkın ulaşım hakkını özel şirketlere devretmemeliler.Bizim bulunduğumuz Yenice Mahallesi ve Tarsus merkez arasına Tarsus Belediyesi tarafından acilen toplu taşıma hizmeti verilmelidir' 'dedi.

ÖNCEKİ HABER

Mahkemeye sevk edilen SDP'li kadınlar serbest

SONRAKİ HABER

Çermikli kadınlar Özgecan'la birlikte Meryem için seslerini yükseltti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...