25 Temmuz 2011 04:34

Bölge sandık başındaydı

Demokratik Özerkliği ilan eden Demokratik Toplum Kongresi (DTK) bir ilke imza attı. DTK’nın 30-31 Temmuz tarihlerinde gerçekleştireceği genel kuruluna gidecek delege seçimi için 43 ilde sandıklar kuruldu. ‘Halkın karar sürecine katılması’ amaçlanan delege seçimi için oy kullanma işlemleri sabah erken saatlerde başl

Bölge sandık başındaydı
Paylaş

Demokratik Özerkliği ilan eden Demokratik Toplum Kongresi (DTK) bir ilke imza attı. DTK’nın 30-31 Temmuz tarihlerinde gerçekleştireceği genel kuruluna gidecek delege seçimi için 43 ilde sandıklar kuruldu. ‘Halkın karar sürecine katılması’ amaçlanan delege seçimi için oy kullanma işlemleri sabah erken saatlerde başladı. Oy kullanan yurttaşların, oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Amed Kent Konsey Sözcüsü Medeni Alpkaya, “Kendi kendimizi yönetmek için sandığa gidiyoruz” dedi.

DTK Genel Kurulu delegelerini belirlemek için, birçok kentte, ilçe ve mahallede yapılan seçimlerde binlerce kişi oy kullandı. Adıyaman, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Antep, Elazığ, Malatya, Mardin, Siirt, Urfa, Şırnak ve Dersim başta olmak üzere Bölge’Nin tüm illeri ve bazı batı illerinde binlerce kişi DTK Genel Kurulu’na gönderecekleri delegeler için sandık başındaydı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’da delege seçimleri heyecanı tüm ilçeler ile 4 merkez ilçenin tüm mahallelerinde sabah saatlerinde başladı. Sabah saatlerinde sandıkların kurulduğu Özgür Yurttaş dernekleri, BDP ilçe binaları, halk evleri ve kahvelere akın eden yurttaşlar, DTK genel kurulunda kendilerini temsil edecek delegeleri seçmek için oy kullandı. Sandıkların bulunduğu alanlarda büyük yığılma görüldü. Bağlar İlçesi’nde 12 mahallede sandık kuruldu. Bağlar’a bağlı 72 köy için BDP Bağlar İlçe binasında sandıklar kuruldu. Akşam saat 17.00’de sonlaan sayımalrın ardından Bağlar’da 6’sı kadın 12 delege belirlendi. Merkez Sur İlçesi’nde de 3 noktada kurulan sandıklardan 6 delege seçildi. Oy verdiği sırada “Kendi kendimizi yönetmek için sandığa geldik” diyen Amed Kent Konsey Sözcüsü Medeni Alpkaya, Hasırlı Özgür Yurttaş Derneği’nde kurulan sandıkta oyunu kullandı. 41 aday adayının yarıştığı Sur ilçesinde seçilen 6 delegeden 2’si kadın. 3 bölgeye ayrılan ilçede Hasırlı Özgür Yurttaş Derneği’nde 1, BDP İlçe binasında 1, Dengbêj Evinde (Mala Dengbêja) 1, Çarıklı köyünde ve Bağıvar köyünde 1’er sandık kuruldu.

Diyarbakır’ın bir çok noktasında kurulan sandıklarda gerçekleşen oy ver me işlemi saat 17.00’de sona erdi ve DTK Genel Kurulu’na gidecek 70 Diyarbakır delegesi belirlendi.

BATMAN

Batman’da da yurttaşlar delegelerini seçmek için sabah erken saatlerinde sandık başına gitti. Tüm ilçelerde başlayan delege seçimlerine yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği dikkat çekerken, oy kullanma işlemi sırasında renkli görüntüler oluştu. Batman’da 5 bölgeden 42 mahalle ve Kozluk, Sason, Beşiri, Hasankeyf, Gercüş ilçelerinde oy kullanıldı. Seçimlerin sonunda 27 adaydan 21 kişi delege olarak seçildi.

URFA

Urfa’da DTK’nın 23 halk delegesini belirlemek için yapılan seçim sabah 08.00’da başladı. Urfa merkezde BDP İl Binası, Eyyübiye, Karşıyaka ve Direkli mahallelerinde, merkeze bağlı Kaplan Köyü’nde toplam 5 sandıkta oy kullanan seçmenler Urfa merkezin 6 delegesini seçti. Suruç, Viranşehir, Ceylanpınar, Siverek, Hilvan, Bozova, Halfeti ve Birecik ilçelerinde de onlarca noktaya sandıklar kuruldu ve bu ilçelerden toplam 17 delege seçildi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde sabah erken saatlerinde BDP ilçe binası önünde toplanan yurttaşlar, 6 delege için sandık başına gitti. Mardin’in Derik ve Nusaybin ilçelerinde de binlerce kişi sandık başındaydı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Irkçı saldırılara karşı yürüyüşe polis müdahalesi

SONRAKİ HABER

Mısır Bağımsız Sendikalarından BDS'ye tam destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...