16 Şubat 2015 14:59

Zile'de avukatlardan kafesli eylem

Tokat'ın Zile İlçesi'nde bir grup avukat, 'İç Güvenlik Paketi'ne karşı kafesli eylem yaptı. Kafes içerisinde açıklama yapan Avukat Aktaş, kendisinin kafes içerisinden çıkarılarak özgürlüğe kavuşturulmasını istedi.

Paylaş

Zile'de bazı avukatlar, yaklaşık 100 kişiyle birlikte adliye karşısında 'İç Güvenlik Paketi'ne karşı eylem yaptı. Avukatlar, 'Yaşasın bağımsız yargı' yazılı pankart taşıdı. Ayrıca eylemin yapıldığı alana, üzerinde 'Bağımsız yargı, hak ve özgürlükler' yazılı dövizin bulunduğu bir kafes getirildi. Burada grup adına konuşan Avukat Sultan Aktaş, iç güvenlik paketini protesto etmek için bir araya geldiklerini söyleyerek, "Artık çıkacak bu yasa ile birlikte bağımsız yargı hak ve özgürlükler bir kafes altına alınacaktır ve yok olacaktır" diyerek kafes içerisine girdi.

'KİMSENİN NEFES ALAMAYACAĞI BİR KORKU DÜZENİ'
Kafes içerisinde basın açıklamasını okuyan Avukat Aktaş, şöyle dedi: "TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan iç güvenlik yasa paketi ile bir yasa değişikliği değil, bir rejim değişikliği yapılacaktır. Böylece bir rejim kimsenin nefes alamayacağı bir korku düzeni, koyu bir faşizm ve diktatörlük olacaktır. Bu yasa paketi bir sıkıyönetim yasasıdır. Hukuk devletinde olamayacak ve Anayasaya açıkça aykırı düzenlemeler öngören bu pakette, yargı tamamen kolluğa, polise ve mülki amirlere devredilecektir. Polise, mülki amirlere gözaltı ve arama kararı verme, soruşturma yapabilme yetkisi verilerek, hakim ve savcılar devre dışı bırakılacak, mülki amirler ve polis hakim, savcı konumuna gelecektir. Siyasi iktidara sesleniyoruz, demokrasiyi askıya alarak terörle mücadele edilmez. İç güvenliği sağlamanın yolu, demokrasiyi, insan haklarını ve özgürlüklerini kısıtlamaktan değil, geliştirmekten geçer. Yaşasın özgürlük, yaşasın bağımsız yargı."
Açıklamanın ardından Avukat Aktaş, kendisinin kafes içerisinden çıkarılarak özgürlüğe kavuşturulmasını istedi. Eyleme destek veren vatandaşlar da önce Aktaş’ı çıkardı sonra kafesi kırarak parçaladı. Ayrıca üzerinde 'İç güvenlik yasa paketi' yazısı bulunan paket ateşe verildi. Eyleme katılanlar Mersin'de katledilen Özgecan Aslan için de dövizler taşıdı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tacizden tutuklanan F.G'den garip savunma

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan Ak Saray'ın müteahhidine ödül

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...