16 Şubat 2015 14:41

İranlı caz grubu Sehrang, İstanbul Turu'nda

Viyana'da yaşayan İranlı Golnar, Mahan ve Shayan'dan oluşan Sehrang grubu, İstanbul turu kapsamında ilk konserlerini bu akşam Nardis Jazz Club'ta verecek.

Paylaş

Viyana'da yaşayan İran'lı caz triosu Sehrang, 16-22 Şubat arasında İstanbul'da olacak. 2014'te 'Dar Lahze' adıyla bir albüm piyasaya çıkaran grup İstanbul'da bulunduğu süre içinde 4 kez sahneye çıkacak.
Golnar Shahyar (vokal) , Mahan Mirarab (gitar) ve Shayan Fathi'nin (vurmalılar) bir araya gelmesiyle oluşan Sehrang, 2013 yılında Viyana'da kuruldu. Sehrang'ın kurulmasından önce farklı gruplarda da müzik yapan üçlü, ortak noktaları olan caz, etnik ve latin tarzlarını İran müziği temelinde harmanlayarak ortaya farklı bir tını yaratma fikriyle bir araya geldi. Kısa sürede birbirine uyum sağlayan grup üyeleri 4 ay gibi kısa bir sürenin ardından ilk albümleri 'Dar Lahze'yi bir çırpıda kaydetti. Albümlerini kaydetmelerinin ardından Hollanda, Fransa, İspanya gibi ülkelerde büyük beğeni topladıkları konserler verdiler. Bilinirlikleri ABD'ye kadar ulaşan grup şubat ayında İstanbul'da olacak.
Farsçada ‘3 renkli’ anlamına gelen Sehrang’ın albümlerinde de yer alan Mosafer parçasında vokalist Golnar'ın sesinin dinleyiciyi yakalayıp içine çeken gücünü farketmemek mümkün değil. Latin tınıları taşıyan bu parçada Shayan'ın vurmalılardaki hakimiyeti ortaya çıkıyor. Gitarın perdeleri arasında örümcek gibi yürüyen parmaklarıyla Mahan gitardaki ustalığını gösteriyor bu eserde.
Sehrang ilk konserini 16 Şubat'ta Nardis Jazz Club'ta verdikten sonra 18 Şubat'ta Kadıköy DUNIA'da, 19 Şubat'ta Beyoğlu Alt'ta ve son olarak 22 Şubat'ta Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde sahne alacak. Etkinlik biletleri konser mekanlarından edinilebilir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Nihat Doğan yine saçmaladı: Paramı geri verin Filistin'e göndereyim

SONRAKİ HABER

Yolcuların gözünün önünde tecavüz iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa