16 Şubat 2015 13:19

YPG/YPJ'den Kobanê ve Hasekê'de operasyonlar

YPG/YPJ güçlerinin Kobanê'de yürüttüğü temizlik operasyonları kapsamında çok sayıda IŞİD'linin öldürüldüğü duyuruldu.

Paylaş

Kobanê'de devam eden temizlik operasyonlarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Kobanê direnişinin 154'üncü gününde devam ettiğini belirtti.

Köylere yönelik operasyonların devam ettiği bilgisini veren YPG Basın Merkezi, "Dün akşam saatlerinde güçlerimiz Kobanê'nin doğusunda bulunan Xweydanê köyünü özgürleştirmek için bir operasyon düzenlemiştir. Şiddetli çatışmalar ardından köyü teröristlerin işgalinden kurtaran güçlerimiz teröristlere ağır darbe vurmuştur. Bu operasyonda tespit edilebilen 11 terörist öldürülmüştür. Güçlerimiz 5 terörist cenazesiyle birlikte 6 adet kalaşnikof, 23 adet kalaşnikof şarjörü, 1.000 adet kalaşnikof mermisi, 1 adet B7 roketatar, 2 adet Bruno, 1.000 adet BKC mermisi ve 1 adet telsiz cihaz ele geçirmiştir" dedi

BATI BÖLGESİNDE OPERASYONLAR

Dün gece Kobanê'nin batısında bulunan Cibnê köyüne yönelik bir operasyon düzenlendiğini de açıklayan YPG Basın Merkezi, IŞİD'in işgal ettiği köyün kısa süre içinde özgürleştirildiğini kaydetti. YPG, ölü ve yaralı IŞİD'li sayısının netleştirilemediği operasyonda, Cibnê ve Beyadê köyleri arasında IŞİD'e ait 3 adet ağır iş makinesinin ele geçirildiğini belirtti. 

GÜNEY'DE 13 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Dün akşam Kobanê'nin güneyinde bulunan Girê Sêvê alanında konumlanan IŞİD'lilere yönelik bir operasyon düzenlendiği belirtilen açıklamada, "Şiddetli çatışmaların yaşandığı operasyonda tespit edilebilen 13 terörist öldürülmüştür. Güçlerimiz 1 teröristi silah ve teçhizatıyla birlikte sağ olarak ele geçirmiştir. Son 24 saat içinde düzenlenen operasyonlarda 1 yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmış, 1 yoldaşımız da yaralanmıştır" denildi.



HASEKÊ'DE BASKIN: 8 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ
 

YPG Basın Merkezi Hasekê'ye bağlı Xerîta alanında bulunan Ebu Rifat mezrasında konumlanan IŞİD'lilere yönelik bir saldırı düzenlendiğini de duyurdu. YPG/YPJ güçlerinin ani bir baskınla IŞİD'linin mevzilerini vurduğu ve 8 IŞİD'linin öldürdüğünü kaydetti.

YPG açıklamasında, "Dün gece savaşçılarımız Haseke'ye bağlı Tiwêna köyü yakınlarında hareket halindeki terörist bir gruba yönelik bir saldırı düzenlemiştir. 1 askeri aracın imha edildiği saldırıda, müdahale amacıyla alana gelmek isteyen terörist gruplar da etkili bir şekilde vurulmuştur. Saldırı sonucunda tespit edilebilen 5 terörist öldürülmüş, 1 terörist de yaralanmıştır" denildi. (DİHA) 
 

ÖNCEKİ HABER

Özgecan’ı öldüren katilin suç ortağı koruma talep etmiş

SONRAKİ HABER

Hasip Kaplan: Ne hadım ne idam, adalet istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...