16 Şubat 2015 13:10

Özgecan’ı öldüren katilin suç ortağı koruma talep etmiş

Mersin'in Tarsus ilçesinde, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı vahşice öldüren Suphi Altındöken’in suç ortağı Fatih Gökçe’nin avukatının, mahkemede müvekkilinin tutuksuz yargılanmasını istediği ve koruma talep ettiği iddia edildi.

Paylaş

Burak ŞEFKAT
Tarsus

Özgecan Aslan’ın katil zanlıları, Tarsus Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı. Burada alınan ifadesinde Fatih Gökçe, jandarmaya verdiği ifadesini tekrarladı. Fatih Gökçe’nin Avukatı Nazmi Karataylı da tutuksuz yargılama talebinde bulundu. Tutuksuz yargılanması halinde koruma talebinde bulunan avukatın talebini mahkeme heyeti reddederek zanlıların tutuklanmasına karar verdi. Duruşmayı izleyen Mersin Barosu’ndan kimi avukatların Evrensel’e verdiği bilgilere göre Gökçe, jandarmaya verdiği ifadesini hakim karşısında da tekrarladı. Gökçe’nin ifadelerinin ardından avukatı Nazmi Karataylı, Gökçe'nin tutuksuz yargılanması talebinde bulundu ve koruma talep etti.

‘TALEP NE MESLEKİ NE DE İNSANİ DEĞERLERLE BAĞDAŞIYOR’
İHD Şube Başkanı Yılmaz Talay, meslektaşının mahkemedeki talebini Evrensel'e değerlendirdi. Zanlının Avukatı Nazmi Karataylı’nın talebinin meslek etiği ve insani değerlerle bağdaşmadığını söyleyen Talay, “Hunharca işlenmiş cinayete ilişkin böylesi bir talep vicdanları yaralamıştır. Meslektaşımız vicdanları derinden yaralayan bu olay karşısında hassasiyet göstermemiş ve hepimizi üzen bir talepte bulunmuştur” dedi.

Zanlının avukatı evrensel'e konuştu

ÖNCEKİ HABER

İHD: 'İdam cezası' AKP hükümetinin manipülasyonu

SONRAKİ HABER

YPG/YPJ'den Kobanê ve Hasekê'de operasyonlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...