16 Şubat 2015 06:24

15 Şubat protestolarında en az 137 gözaltı

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin 16. yıl dönümü protestolarında yaşanan çatışmalarda 12'si çocuk en az 137 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin 16. yılında düzenlenen gösterilere yüz binlerce kişi katıldı. Gösterilerde, Öcalan'ın özgürlüğünün talep edilirken, bazı kentlerde polis saldırısıyla gösteriler çatışmaya dönüştü. Çatışmalarda, aralarında çocukların da bulunduğu yüzü aşkın kişi gözaltına alındı.

Van'da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında bir yurttaş gözaltına alınırken, 15 Şubat'ı kınamak amacıyla çıkan olaylarda da en az 2 kişi gözaltına alındı. 

Şırnak'ta gençler ile polisler arasında çıkan çatışmalarda 6'sı çocuk 23 kişi gözaltına alındı. Silopi ilçesinde ise, 16 yaşındaki bur çocuk polisler tarafından gözaltına alınıp serbest bırakıldı. 

Diyarbakır'da yürüyüşün ardından polisin gençlere saldırması sırasında biri engelli 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 2 kişi daha sonra serbest bırakıldı. Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde de, Feridun Mahalle Meclisi'ni basan polisler içeride bulunan 5 kişiyi gözaltına aldı. Polisler olaylarda yer aldığı gerekçesiyle 16 yaşında olduğu öğrenilen B.A. isimli bir çocuk daha gözaltına alındı

Bismil'de çıkan olaylar ardından 2 kişi gözaltına alındı. 

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde polisin saldırısı ile başlayan olayların ardından polisler tarafından 7 kişi gözaltına alındı. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 15 Şubat'ı protesto ettikleri gerekçesi ile içerisinde Kobanêli yurttaşlarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. 

Mardin ve bağlı ilçelerde gece geç saatlere kadar devam çatışmaların ardından en az 48 kişi gözaltına alındı. 

Mersin'de gerçekleştirilen eyleme polisin saldırısı ile başlayan olaylarda 2 çocuk gözaltına alındı. 

Siirt'te protesto yürüyüşü ardından çıkan olaylarda ise 2'si çocuk 10 kişi polisler tarafından gözaltına alındı. 

Dün akşam Arnavutköy Şirindere mahallesinde yapılan yürüyüşe polis saldırdı. Polis saldırısında 4 çocuk gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 çocuk Arnavutköy Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nde tutulmaya devam ediyor.

Öte yandan Küçükçekmece'de içinde bulundukları araçta gözaltına alınan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'de tutulan 4 kişi de 2 günlük gözaltının ardından sabah saatlerinde Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Adliye girişinde gözaltındaki kişilerle selamlaşmak isteyen yakınlarına ise polis biber gazı ile saldırdı. 

Hakkari’nin birçok mahallesinde dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen protesto eylemleri sırasında ara sokaklara giren özel harekat timleri en az 19 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar Hakkari Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrollerinin ardından Hakkari Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Fransa'da Yahudi mezarları tahrip edildi

SONRAKİ HABER

Müşteki ve tanıkların dinleneceği 28 Şubat davası başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...