16 Şubat 2015 00:50

Hakkımızı alana kadar direneceğiz!

DİSK’in kuruluş yıl dönümü nedeniyle Kocaeli’de 5 bin binden fazla işçi ve emekçinin katılımıyla yapılan mitingde ülkenin birçok yerinde direnişte olan direnişçi işçiler de vardı. Onlar ile yaşadıkları sorunları, mücadelelerini ve bundan sonrasını konuştuk.

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

DİSK’in kuruluş yıl dönümü nedeniyle Kocaeli’de 5 bin binden fazla işçi ve emekçinin katılımıyla yapılan mitingde ülkenin birçok yerinde direnişte olan direnişçi işçiler de vardı. Onlar ile yaşadıkları sorunları, mücadelelerini ve bundan sonrasını konuştuk.

İlk olarak konuştuğumuz işçi Şehriban Kara Maltepe Üniversitesi’nde işten atılan işçilerden birisi. Geçtiğimiz 6 Aralık tarihinden bu yana sendikalaştıkları için işten atılan 98 işçiden birisi olan Kara, mücadele etmenin önemine vurgu yaparak, “Başka çaremiz yok. Hayatımız her alanında sömürüye uğruyoruz. Bu yüzden ayağa kalkmalı ve birleşmeliyiz. İşçi sınıfı örgütlenmeli ve sendikalı olmalı, başka çaremiz yok. Artık yeter demeliyiz, emeğimizin karşılığını almalıyız” diye konuştu. AKP Hükümeti’nin işçilerin taleplerini görmezden geldiğini ifade eden Kara, hükümetinin işverenlerle danışıklı dövüş içerisinde olduğunu ifade etti. Susmayacaklarını vurgulayan Kara, emeklerinin ve güçlerinin farkında olarak mücadelelerini sürdürmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde işten atılan işçilerden bir başkası olan Gülizar Kurt, haklarını istedikleri için işten atıldıklarını ifade etti. Sendikalı oldukları için kapının önüne konulduklarını aktaran Kurt, “Devlet, iki sendika hakkı verdi ama biz bir sendikaya üye olduk işten atıldık. Acaba iki sendikaya üye olsaydık bize ne yaparlardı? Ama biz mücadelemizi sürdüreceğiz ve hakkımızı kazanacağız, buna inanıyorum” diye konuştu.

‘HALİMİZİ GÖRMEYEN PARTİLERE OY VERMEYECEĞİZ’

Direnişçi BEDAŞ işçisi Recep Garip Gazioğlu, 185 gündür direnişte olduklarının altını çizerek, “Direnişimiz dördüncü mevsimine girecek ve zaferle sonuçlanacağına inanıyoruz” dedi. 185 değil 1085 gün de olsa direnişlerini sürdüreceklerini ifade eden Gazioğlu, hükümetin işverenle birlikte hareket ettiğini ifade etti. Yaklaşan seçimlerin kendileri için önemli olduğunu ifade eden Gazioğlu, “İşçi sınıfı, kapısına gelip oy isteyen sermaye partilerine oy vermemeli. Halimizi, durumumuzu görmeyen partilere oy vermeyeceğiz. Bizi bu hale düşürenler onlar ve karşılığını inanıyorum ki seçimlerde alacaklar” ifadelerini kullandı.

TEYZE-YEĞEN DİRENİŞTELER…

Işılay Akarsu, ZetFarma’da 12 arkadaşıyla birlikte işten atıldı, bunlardan birisi ise teyzesi Çiğdem Akın. 105 gündür direnişlerini sürdürdüklerini ifade eden Akarsu, “Mahkemenin sonuçlanmasını ve işe geri dönmeyi bekliyoruz” dedi. Akarsu’nun teyzesi Çiğdem Akın ise, yağmura çamura rağmen direnişlerini sürdürdüklerini aktardı. Akın, işçilerin haklarını alana kadar mücadele etmesi gerektiğini vurgularken, DİSK’in 48 yılının mücadele dolu bir yıl olacağını söyledi.

ÖNCEKİ HABER

ÇAYKUR işçisi oyunu bozacak

SONRAKİ HABER

Antep esnafı: AKP’li belediye sözünü tutmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...