15 Şubat 2015 16:49

'Ya hakkımızı verin ya tapuları'

Habibler Barınma Hakkı Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen Habibler Mahallesi halkı kentsel dönüşüme tepki gösterdi. Çöpyolu Caddesi’nde bir araya gelen mahalle halkı, 'Ya hakkımız olanı verin, ya da tapularımızı dağıtın' dedi.

Paylaş

Habibler Barınma Hakkı Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen Habibler Mahallesi halkı kentsel dönüşüme tepki gösterdi. Çöpyolu Caddesi’nde bir araya gelen mahalle halkı, “Ya hakkımız olanı verin, ya da tapularımızı dağıtın”dedi.

Mahalle halkı Sultangazi Belediye Başkanı’nın seçimlerden önce kendilerine verdiği sözleri yerine getirmediğini, mağduriyetlerinin her geçen gün arttığını söyledi. Mahallelilerden Bayram Söner, “Tapularımızı artık versinler. Seçim öncesi verilen vaatler tutulmuyor” diye isyan etti. Bir diğer mahalleli Gülhanım Yaslıyurt ise daha önce üç kez imar çıktığı halde tapularının hangi gerekçeyle verilmediğini öğrenmek istediğini söyledi.

EMEP Sultangazi İlçe Başkanı Cevdet Öçal da kentsel dönüşüm yasasına tepki göstererek “Tamamen kapalı kapılar ardında halkın bilgisi dışında oluşturulmuş yoksul halkın mevcut durumunun daha da kötüye gitmesine neden olan planlardan ibarettir” diye konuştu.

Eyleme Saadet Partisi ve CHP ilçe başkanları da katılarak destek verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar can, medya 'tık' derdinde

SONRAKİ HABER

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan 'terörle mücadele' için dayanışma çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...