15 Şubat 2015 15:50

Kadınlar can, medya 'tık' derdinde

Özgecan Aslan cinayeti sonrası Türkiye'nin dört bir yanında kadınlar ayağa kalkarak sokaklara çıkarken erkek egemen zihniyeti sürekli yeniden üretmesiyle meşhur burjuva medya 'tık alma gazeteciliği' ile hareket etmeye devam ediyor. (Kolaj: basinlobisi.wordpress.com)

Paylaş

Özgecan Aslan cinayeti sonrası Türkiye'nin dört bir yanında kadınlar ayağa kalkarak sokaklara çıkarken erkek egemen zihniyeti sürekli yeniden üretmesiyle meşhur burjuva medya 'tık alma gazeteciliği' ile hareket etmeye devam ediyor.

Twitter'da başlatılan ve TT listesinde 1 numaraya yükselen, kadınların maruz kaldıkları saldırıları anlattıkları #sendeanlat hashtag'ine yazılanları haberleştiren Hürriyet, "Metrobüs'te kaç defa..." başlığıyla büyük tepki çekti.

Twitter'da Hürriyet'e yönelik tepkiler sonrası atılan ikinci manşet de en az ilki kadar kötüydü: "15 yaşımdan beri tesettürlü olmama rağmen..."

Kadınlar, Twitter'da Hürriyet'e deyim yerindeyse "ağzının payını" verirken, basinlobisi.wordpress.com, Hürriyet'in yanı sıra Akşam ve OdaTV'nin de haberi benzer bir dille yansıttığını teşhir eden bir haber yayımladı.

Twitter'da Hürriyet'e gösterilen tepkilerden bazıları şöyle:

Gülce Özyeşilpınar: Hürriyet #sendeanlat tweet'lerini "seksi hikaye" kafasında başlık yapıyor, click bait olarak kullanıyor! @Hurriyet çok ucuzsun!

Özlem Hepşen: Her yerde taciz edildiğin yetmiyor bir de taciz hikayeni yüreklilikle paylaştığında medyanın erotik nesnesi oluyosun.

Ayşe Çavdar: Ey @Hurriyet iğrençlikte sınır tanımadığını her fırsatta gösteriyorsun. Bravo!

Vilivonka: #Hurriyetelinibedenimizdençek sen sayfana daha çok ağzı salyalı pislikleri çek diye yazmadık!

Neşe Özgen:  Tacizi deşifre eden kadınlara, eli bacak arasında salyalanan bir gazete editörü:

İrem Afşin: İğrençsiniz, hala tıklanma hesabındasınız!

Meltem Akyol: İğrençsin Hürriyet.

Saryaderya: O kadar çirkinsiniz ki keşke ölseniz...

ÖNCEKİ HABER

15 Şubat çatışmaları devam ediyor

SONRAKİ HABER

'Ya hakkımızı verin ya tapuları'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa