15 Şubat 2015 12:57

PEN ödülleri açıklandı

PEN Türkiye Yönetim Kurulu bu yılın PEN Ödüllerinin sahiplerini açıkladı. PEN Duygu Asena Ödülü Latife Tekin ile Gümüşlük Akademisine, PEN Şiir Ödülü ise Afşar Timuçin’e verildi. Ödül töreninin tarihi yönetim kurulu tarafından açıklanacak.

Paylaş

PEN Türkiye Yönetim Kurulu bu yılın PEN Ödüllerinin sahiplerini açıkladı. PEN Duygu Asena Ödülü Latife Tekin ile Gümüşlük Akademisine, PEN  Şiir Ödülü ise Afşar Timuçin’e verildi.  Ödül töreninin tarihi yönetim kurulu tarafından açıklanacak.

2015 PEN Duygu Asena Ödülü’ne layık görülen Latife Tekin, 1995’ten beri Gümüşlük Akademisi - Sanat, Kültür, Ekoloji ve Bilimsel Araştırmalar Merkeziyle  çalışmalar sürdürüyor. Her yaştan sayısız genci  yazı, şiir, roman, öykü, görsel imgeler, antropoloji, mitoloji, müzik, şarkı, oyun yazarlığı, yayıncılık, edebiyat ajanlığı, yaşam, ilk kitap, fantastik edebiyat, çocuk ve gençlik edebiyatı,  felsefe seminerleri  ile  buluşturuyor.

2015 DÜNYA ŞİİR GÜNÜ BİLDİRİSİ AFŞAR TİMUÇİN YAZACAK

2015 PEN Şiir Ödülü’ne değer görülen Afşar Timuçin için PEN Türkiye’den yapılan açıklama ise şöyle; Afşar Timuçin okurlara felsefenin ve şiirin birlikte mümkün olabileceğini gösterdi. ‘Türkçe felsefe mümkündür’ dediği gibi tıpkı, felsefenin yalın bir şiir olabileceğini ve yalın bir şiirde de felsefe bulunabileceğini gösterdi.
Estetikten düşünce tarihine, felsefeden şiire, romandan eleştiriye sayısız kitap yazdı, sayısız çeviri yaptı, ‘Felsefe Dergisi’ni yayımladı, burada pek çok yazar ve şairin ilk ürünlerini yayımlayarak yetişmelerine önayak oldu. Türk şiirinin hem yolundan, hem sözünden ve hem de şiirinden dönmeyen bağımsız şairlerinden biri olarak usulca söylediği şiirlerle ‘Böyle Söylenmeli Bizim Türkümüz’ demeyi sürdürüyor.
Felsefe, bilim, edebiyat ve demokrasi değerlerinin ağır baskı ve saldırı altında olduğu günümüz Türkiye’sinde  seçkin bir düşünür, şair ve yazar olan  Timuçin’in önemi daha da belirgindir. 2015 Dünya Şiir Günü Bildirisi Afşar Timuçin’in kaleminden çıkacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ürdün’den İhvan’a ikinci ceza

SONRAKİ HABER

'Hadım ve idam'dan başka çözüm önerileri yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...