15 Şubat 2015 12:46

Kılıçdaroğlu: Baraj niye var?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi öncesinde gazetecilerle bir araya geldi. Mecliste bu hafta görüşmelere başlanacak İç güvenlik paketine ilişkin de Kılıçdaroğlu 'Cezaevlerinde yer yok. Yeni cezaevleri yapılıyor. Yeni yasa ile birlikte cezaevi sayısı da artacak' dedi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi öncesinde gazetecilerle bir araya geldi. Mecliste bu hafta görüşmelere başlanacak İç güvenlik paketine ilişkin de Kılıçdaroğlu “Cezaevlerinde yer yok. Yeni cezaevleri yapılıyor. Yeni yasa ile birlikte cezaevi sayısı da artacak” dedi.

Kılıçdaroğlu seçimlere ilişkin de şöyle konuştu “Kutuplaşma bu ülke insanına zarar veriyor. Ama bu yanlışa ses çıkarmayacağız anlamına gelmiyor. Her siyasi görüşün Parlamento’da temsil edilmesini istiyoruz. 12 Eylül darbe yasasının değişmesini istiyoruz. Parlamentoya getir. Açık çek veriyoruz destekleyeceğiz. Diyorsunuz ki “yüzde 10 barajının kalkmasını CHP” istemez. Kanun teklifi verdik. Buyur. Kim samimi kim samimi değil. Hem 12 Eylül darbe yasalarının arkasına saklanacaksın hem de demokrasiden söz edeceksin. Direnme hakkından söz ettim. Evrensel bir haktan söz ettim. Yok efendim bunlar Molotof atacaklar. Hayatımda duyduğum en düzeysiz ve ahlaksız eleştiridir bu. Ne zamandan beri biz Molotof kokteylini savunduk.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Nükleer santral istemiyoruz'

SONRAKİ HABER

Ürdün’den İhvan’a ikinci ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...