15 Şubat 2015 11:13

Şırnak'ta 6'sı çocuk 23 kişi gözaltına alındı

Şırnak'ta 15 Şubat'ı protesto eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle akşam ve sabah saatlerinde 6'sı çocuk 23 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Şırnak'ta dün akşamdan bu yana PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getiriliş yıldönümünü protesto gösterilerine katıldıkları gerekçesiyle 17 kişi gözaltına alındığı öğrenildi. İsmi öğrenilemeyen 17 kişinin İl Emniyet Müdürlüğü'nde tutulduğu belirtildi. 

6 ÇOCUK GÖZALTINA ALINDI

Şırnak'ın Vakıfkent Mahallesi'nde, özel harekat polisleri tarafından 4 çocuğun gözaltına alındığı belirtildi. Mahalle sakinlerinin verdiği bilgilere göre yüzleri kapalı, ellerinde makinalı tüfekler bulunan çok sayıda polisin akrep olarak tabir edilen araçlardan inerek herhangi bir olay olmadığı sırada etrafa rast gele ateş açarak yol üzerinde oynayan ve ismi öğrenilemeyen 4 çocuğu gözaltına aldığı belirtildi.

Silopi ilçesinin Zap Mahallesi'nden HDP İlçe Örgütü binasına doğru giden C.H. (16) isimli çocuk sırada polisler tarafından yapılan kimlik kontrolü sırasında gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen çocuğun İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi. 

Cizre'nin Arin Mirxan (İdil) Caddesi'nde ismi öğrenilemeyen 12 yaşlarında bir çocuğun da akrep tipi zırhlı araçtan inen polisler tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar susmuyor: 'Yasta değil isyandayız'

SONRAKİ HABER

Davutoğlu, kadına yönelik şiddete karşı yaptıklarıyla övündü!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa