15 Şubat 2015 07:13

Erdoğan'dan Raul Castro'ya: Devrim silahla olmaz, sandıkta olur

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan Latin Amerika turunu tamamladı. Türkiye'ye dönüş yolunda konuşan Erdoğan, Küba Devlet Başkanı Castro’ya 'Silahla yapılan devrim devrim değildir. Devrimi halk sandıkta yapar' dediğini anlattı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Tayyip Erdoğan, yanındaki gazetecilere şöyle anlattı: 

"Küba’daki ikili görüşmelerde de çok çok önemli anılar var. Bazı arkadaşlar not tuttu. Ben de şöyle söylüyorum; en önemli olan halkın devrimidir, silahlı devrim değil. Halk sandıkta devrim yapar ve onun için de mutlu olur. Yoksa silahla yapılan devrim devrim değildir. Bunu tabi ben söyledim, Raul Castro değil... Önümüzdeki dönem bir sıçrama olabilir. Burada önemli olan bizim Küba’ya, onların da bize yaklaşımıdır.. Meksika’da Nyeto, Devlet Başkanı. Seviliyor ülkesinde. Türkiye olarak burada belli bir performans ortaya koyarsak bir ilerleme kaydederiz. Meksika’da başkanlık 6 yıl. İki dönem yapılamıyor. Sayın Nyeto ile uzun uzun başkanlık konusunda konuştuk."

Yeni Şafak'ın yer alan röportajda "(Tayyip Erdoğan-Raul Castro görüşmesi) ‘İki devrimci 3,5 saat başbaşa sohbet etti’ diyorlar..." ara başlığı ise dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Beştaş: 550 milletvekilinden 275'i kadın olmalı

SONRAKİ HABER

15 Şubat'ı protesto için kepenk kapattılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...