24 Temmuz 2011 10:12

Tarım Müdürü’nün keyfi tutumu üretici köylüyü mağdur ediyor

DERSİM’in Pertek ilçesinde yem bitkileri üretiminin desteklemesi için başvuran 400 üreticiden yalnızca birinin başvurusu kabul edildi. İlçe Tarım Müdürü’nün keyfi davrandığını söyleyen üreticiler tepkili.Bir açıklama yapan Pertek Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Mak, ilçe ve köylerin

Tarım Müdürü’nün keyfi tutumu üretici köylüyü mağdur ediyor
Paylaş
Kemal Özer

DERSİM’in Pertek ilçesinde yem bitkileri üretiminin desteklemesi için başvuran 400 üreticiden yalnızca birinin başvurusu kabul edildi. İlçe Tarım Müdürü’nün keyfi davrandığını söyleyen üreticiler tepkili.

Bir açıklama yapan Pertek Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Mak, ilçe ve köylerin yem bitkileri konusunda İlçe Tarım Müdürlüğünün keyfi uygulamasıyla karşı karşıya olduklarını belirti. 400 üreticiden 399’unun genelgelere uygun ekim yapmadığı gerekçesiyle destek başvurularının reddedildiğini belirten Mak, çiftçilerin büyük mağduriyet yaşadığını belirtti ve ekledi; “Böyle olursa insanlar tarım ve hayvancılıktan kopacak ve göç edecek.” Mak, “Salı gününe kadar bekleyeceğiz. Olumlu bir yanıt alamazsak bakanlığa ve Ziraat Odaları Genel Merkezine faks çekeceğiz” dedi. (DersimEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Siirt'te 5 kişi daha tutuklandı

SONRAKİ HABER

Her savaş artık üretir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...