24 Temmuz 2011 10:10

Çatışmalar yayılıyor

ASKERİ operasyonların hız kesmeden devam ettiği Dersim’de önceki gece geç saatlerde başlatılan askeri operasyonun ardından sabah saatlerinde çatışmalar yaşandı. Tunceli 4. Tugay Komutanlığı’ndan Pülümür Vadisi ile Nazmiye İlçesi’ne doğru çok sayıda helikopter havalandı. 02.00 sıralarında havalanan çok s

Çatışmalar yayılıyor
Paylaş

ASKERİ operasyonların hız kesmeden devam ettiği Dersim’de önceki gece geç saatlerde başlatılan askeri operasyonun ardından sabah saatlerinde çatışmalar yaşandı. Tunceli 4. Tugay Komutanlığı’ndan Pülümür Vadisi ile Nazmiye İlçesi’ne doğru çok sayıda helikopter havalandı. 02.00 sıralarında havalanan çok sayıda Kobra tipi helikopteri Nazimiye ile Pülümür üçgenine gitti. Skorsyk helikopterlerle de Dersim merkezden operasyon bölgesine askeri sevkıyat yapıldı. Sabah saatlerinde ise çatışma haberleri geldi.

Dersim’in Pülümür İlçesi Ağaşenliği Köyü kırsalında gece başlatılan ve sabah saatlerinde de Kopra tipi helikopterler ve özel birliklerle desteklenen operasyon sonucunda çatışma çıktığı öğrenildi.. Edinilen bilgilere göre Kobra tipi helikopterler operasyon bölgesini bombardıman altına aldı. Bombardımanın ardından özel birlikler de bölgeye sevk edildi. Elazığ’dan da askeri birliklerin operasyon bölgesine sevk edildiği bildirildi. Ayrıca Nazimiye’nin Ayranlı Köyü kırsalı da gün boyu bombalandı. (DERSİM)

ÖNCEKİ HABER

Kışlada bir ölüm daha

SONRAKİ HABER

Siirt'te 5 kişi daha tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...