28 Şubat 2011 08:29

Sabiha Gökçen işçilerinin açtığı yolda yürüyeceğiz

Pendik İşçi Kurultayı Hazırlık Komitesi’nin çağrısıyla, Pendik merkezde Sabiha Gökçen Havaalanı işçilerinin işe geri alınması ve iş cinayetlerinin son bulması talebiyle eylem yapıldı. Her türlü saldırıya karşı birlikte mücadele etmek gerektiğine dikkat çekilen eylemde, tüm işçi ve emekçiler 13

Paylaş

Sabiha Gökçen işçilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen eyleme Pendik halkı da büyük ilgi gösterdi. Hava-İş Sendikası Anadolu Yakası Şubesi önünde bir araya gelen işçiler buradan sloganlarla Pendik merkezde bulunan Kuş Parkı’na yürüdü.

HÜKÜMET SESSİZ

İşçiler adına açıklama yapan Kuraltay Komitesi Sözcüsü Deniz Göl, “Ülkemizdeki olumsuz çalışma koşullarından Pendikli işçiler olarak biz de nasibimizi almaktayız. İlçemizde denetimsiz, iş güvenliğinden yoksun irili ufaklı yüzlerce iş yeri bulunmaktadır. En son ilçemizde bulunan uluslararası Sabiha Gökçen Havalimanı işçileri sendikalaştıkları için işten atıldılar” diye konuştu. Referandum döneminde “İşçiler artık isterlerse iki sendikaya birden üye olabilecekler” diyen Başbakan ve hükümet yetkililerinin Sabiha Gökçen Havalimanı yer hizmetleri biriminde Hava-İş’e üye oldukları için 400 işçinin işten atılmasına sessiz kaldığına dikkat çeken Göl, aynı hükümetin, emekçilerin tüm itirazlarına karşın patronların talebiyle torba yasayı Meclis’ten geçirdiğini söyledi.

İŞ CİNAYETLERİNE DAVETİYE ÇIKARILIYOR

8 yıllık iktidarı boyunca artarak yaşanan iş cinayetlerinden de hükümetin sorumlu olduğuna dikkat çeken Göl, şöyle devam etti: “Torba yasayla birlikte güvencesiz ve denetimsiz çalıştırmanın önü açılmakta ve yeni iş cinayetlerine davetiye çıkarILmaktadır. Sekiz yıllık iktidarı boyunca ülkenin bütün kaynaklarını bir avuç sermayedara peşkeş çeken AKP, taşeronlaştırmayı artırmış, denetimsiz, kuralsız, ve iş güvencesinden yoksun yığınlar yaratmıştır. En son Batman, Maraş, Ankara ve Antalya'da meydana gelen iş cinayetleri sonucu onlarca işçi kardeşimiz yaşamlarını yitirmiş ve yine onlarcası da ağır hasarlarla kurtulmuştur. Başbakan ve hükümet efradı yaşanan iş cinayetlerini kadere bağlayıp uyguladıkları politikalar sonucunda yaşanan iş cinayetlerinin doğal olduğunu kanıtlamaya girişmişlerdir. Ancak biz biliyoruz ki yaşanan iş cinayetlerinin sorumlusu kader ya da alın yazısı değil bugüne kadarki sermaye hükümetlerinin uyguladıkları işçi ve emekçi düşmanı politikalardır.” Göl hükümetin Türkiye’yi iş cinayetlerinde Avrupa’da 1’inci, dünyada ise 3’üncü sıraya getirdiğine dikkat çekti.

İŞÇİLER YOL GÖSTERDİ

Sabiha Gökçen işçilerinin 1,5 yıllık sürede tüm mahkemeleri kazandığına dikkat çeken Göl, aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü 2. Başkanı olan Nihat Özdemir’in bir an evvel toplusözleşme masasına oturmasını ve işçilerin taleplerini kabul etmesini istedi. Pendik halkını Sabiha Gökçen işçileriyle dayanışmaya, yaşanan sorunlara karşı örgütlenmeye ve mücadele etmeye çağıran Göl, “Çünkü biz biliyoruz ki örgütlenen işçi ve emekçinin önünde hiçbir güç duramaz. Sabiha Gökçen işçisi, ilçemizde bunun büyük bir adımını atmıştır. Bizlere düşen de Sabiha Gökçen işçilerinin açtığı bu yoldan yürümektir” dedi. Sık sık “Atılan işçiler geri alınsın”, “Kaza değil iş cinayeti”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganlarının atıldığı eyleme, DİSK/Emekli-Sen Kartal Şubesi ve Emek Partisi Pendik İlçe Örgütünün yanı sıra TKP ve ÖDP yöneticileri de katıldı. (İstanbul/EVRENSEL)


BİR AN ÖNCE TOPLUSÖZLEŞME İMZALANMALI

Pendik’te örgütsüz çeşitli fabrikalardan bir araya gelen işçiler, çalışma koşullarını ve sendikaların içinde bulunduğu durumu tartışmış ve 13 Mart’ta yapılacak İşçi Kurultayı’na hazırlanmak için bir komite kurmuşlardı. Komite, Sabiha Gökçen’den atılan işçilerin bir an önce sendikalı olarak işe geri dönmeleri ve yaşadıkları sorunları kamuoyuna duyurmak için hazırladıkları bildirileri Kurtköy Sanayi ile Pendik Tersane işçilerine ve semtlerde dağıttı. Bunun yanı sıra Pendik’te bulunan siyasi partilerin ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek destek isteyen komite, önceki gün de Pendik merkezde eylem yaptı.

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Çatışmalı ortam kimsenin arzusu olmamalı

SONRAKİ HABER

Sağlık çalışanları ayakta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...