14 Şubat 2015 10:25

Beytüşşebap'ta 'Uzman doktor isteriz' yürüyüşü

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde Devlet Hastanesi'ndeki uzman doktor ve tıbbi araç gereç sıkıntısı nedeniyle hastalarını Şırnak'a götürmek zorunda kalanlar protesto yürüyüşü düzenledi.

Paylaş

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde Devlet Hastanesi'ndeki uzman doktor ve tıbbi araç gereç sıkıntısı nedeniyle hastalarını Şırnak'a götürmek zorunda kalanlar protesto yürüyüşü düzenledi.

Nüfusu 30 bine yakın Beytüşşebap'taki Devlet Hastanesi'nde çocuk hastalıkları konusunda sadece geçici görevli gönderilen 1 uzman doktor bulunması, acil serviste bulunan 2 pratisyen hekimin de hastalara müdahalede yetersiz kalması tepkilere neden oldu. Uzman doktor ile tıbbi araç gereç eksikliği nedeniyle hastalarını 120 kilometre uzaklıktaki Şırnak'a hastalarını götürmek zorunda kalanlar ilçe merkezinde toplu halde protesto yürüyüşü düzenledi. Beytüşşebap Belediye Başkanı Seyran Arğan, yardımcısı Nurettin Ataman ve ilçedeki sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği yürüyüşe katılanlar, 'Nezle için Şırnak'a sevk edilmek istemiyoruz', 'Hastane var doktor yok', 'Ücretli köle olmayacağım', 'Kanserden korkuyorum, çünkü doktor yok' yazılı dövizleri taşıyıp, 'Sağlık hakkımız söke söke alırız', 'Yönetim istifa' diye sloganlar atarak Devlet Hastanesi önüne kadar yürüdü. 
Devlet Hastanesi önünde sloganlarına devam eden kitle daha sonra oturma eylemi yaparak ilçedeki sağlık yöneticilerini istifaya çağırdı. Beytüşşebap devlet hastanesinde son bir yıldır uzman doktor bulunmaması, yeterli tıbbi araç gereç bulunmaması nedeniyle ameliyathanelerin kapalı olmasının kendilerini mağdur ettiğini belirten ilçe sakinlerinden Remzi Aykut, "Yürüyüş ve oturma eylemimizin herhangi bir siyasi yönü yoktur. Sağlık alanındaki eksikliklerin giderilmesi için buradayız. İlçe Tarım Müdürlüğü'nde hayvanlara bakan 4 veteriner hekim var. Ancak, Devlet Hastanesi'nde insanlara bakacak uzman hekim yok" dedi. 

Hastane önünde toplanan grup adına açıklama yapan Muğdat Ataman ise, Devlet Hastanesi'nde geçici bir çocuk uzmanı ile acil servis'te nöbetleşe olarak 2 pratisyen hekimin görev yaptığını belirterek, "Hastanedeki doktorlar yetersiz kalıyor. En küçük bir tedavi için hastalarımız ilçemize 120 kilometre uzaklıktaki Şırnak'a sevk ediliyor. Hastanemizde araç gereç eksikliği nedeniyle ameliyathanelerde kapalı. Hastaneye kısa sürede yeterli uzman doktor gönderilmesini ve diğer eksikliklerin giderilmesini istiyoruz" diye konuştu. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Cenazeyi erkeklere bırakmadılar

SONRAKİ HABER

Askerlerce gözaltına alınan Özeken 21 yıldır kayıp!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...